Gündem

Körfez’de mart ayı meclisi gerçekleştirildi

Körfez Belediyesi Mart Ayı Meclis toplantısı 11 maddenin karara bağlanması ile gerçekleştirildi

 

Körfez’de mart ayı meclisi gerçekleştirildi

Körfez Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı, belediye meclis salonundan Başkan Şener Söğüt Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin tek tek oylandığı toplantının açılışında konuşan Başkan Şener Söğüt, 64. yıl önce İzmit Körfezi’nde Üsküdar vapurunda yaşanan facia sonrası hayatını kaybedenleri anarken, tarihe kara bir leke olarak geçen 28 Şubat post modern darbenin 25. yıl dönümüyle ilgili de konuşma gerçekleştirdi.

Körfez’de mart ayı meclisi gerçekleştirildi
Körfez’de mart ayı meclisi gerçekleştirildi

TARİHİMİZE KARA BİR LEKE

 

Başkan Şener Söğüt, “28 Şubat’ın tarihimizde önemli bir yeri var. Post modern darbenin 25. Yıl dönümü. Demokrasimize, milli irademize, inanç özgürlüğümüze vurulmuş tarihimizde kara bir leke olarak adlandırdığımız gün. Rabbim, milletimize bu tür acıları hiçbir zaman yaşatmasın. Darbeleri yaşatmasın. Vesayetçi, odaklara müsaade etmesin. Bu millet, 15 Temmuz’da olduğu gibi vesayetçi zihniyetlerin aklından geçenlere izin vermeyecektir.

19

 

20

ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ
İnancından dolayı başını kapatan öğrencilerimiz, eğitim hayatından oldular. Kuran Kursları noktasında, özellikle 15 yaşın altındaki çocuklarımıza kuran öğrenmeleri, okumaları yasaklandı. İmam hatiplerin ve meslek liselerinin önleri kapatıldı. Bin yıl süreceği ifade edilmişti. Hamdolsun geldiğimiz noktada ülke olarak, millet olarak bu günleri geride bıraktık ve tekrar yaşanmasına asla izin vermeyeceğiz” ifadelerinde bulundu.

21

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Toplantıda Uygulama İmar Planı Plan Hükmü Değişikliği Teklifi maddesiyle ilgili konuşan Başkan Söğüt, “Plan hükümlerimiz ile alakalı bir takım değişiklikler yapmayı düşünüyoruz. Birlikte istişare edelim istiyoruz. Burada birinci muradımız, depremden önce yapılmış binaların daha sağlıklı hale dönüştürülmesini hızlandırmak. Bununla ilgili hangi adımları atabiliriz, plan hükümlerine nasıl ilaveler yapabiliriz bunları konuşmak istiyoruz. Komisyonumuz, tüm meclis üyelerimizle ve sektörün paydaşlarıyla da bir araya gelerek gerekli çalışmayı yürütecektir” dedi. Madde, oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

 

SARNIÇ HAN’A KÜTÜPHANE


Körfez’e kazandırılacak olan Kütüphane projesi ile ilgili konuşan Başkan Söğüt, “Sarnıç Han İş Merkezimizin üst katına bin metrekare alana yapılacak olan projemizle, hem vatandaşlarımızın kitaba olan erişimini daha kolay hale getireceğiz hem de çocuklarımıza, genç kardeşlerimize ders çalışabilecekleri nezih bir mekân sağlamış olacağız. Önümüzdeki aylarda, ihalesini gerçekleştireceğiz” dedi.

MADDELER TEK TEK GÖRÜŞÜLDÜ


Meclis gündeminde yer alan maddeler tek tek görüşülürken, oy birliği ile kabul edildi. Körfez Kent Merkezi Revizyon Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi ise oy birliği ile komisyona havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Belediye Başkanı Şener Söğüt, meclis üyelerinden gelen soruları cevapladı. Nisan ayı meclis toplantısının 5 Nisan 2022 salı günü yapılması kararlaştırıldı.

 

İlgili Makaleler