Sağlık

KOÜ Hastanesi ve Gastroenteroloji ünitesi

Gastrointestinal Endoskopi Hemşireleri ve Teknisyenleri Derneği (ENDOHEM) iş birliğiyle düzenlenmiş olan  Kocaeli Bölge Toplantısı yapılmıştır.

10-11 Haziran 2023 tarihinde Kocaeli Üniversitesi Hastanesi ve Gastrointestinal Endoskopi Hemşireleri ve Teknisyenleri Derneği (ENDOHEM) iş birliğiyle düzenlenmiş olan  Kocaeli Bölge Toplantısı yapılmıştır.

KOÜ Genel Sekreteri Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi E. Mustafa Yeğin, KOÜ Tıp Fakültesi Sekreteri Durmuş İmat, KOÜ Tıp Fakültesi Gastroentereoloji Enstitü Başkanı Prof. Dr. Altay Çelebi, Hastane Bşamüdürü Burhan Eres, Hastne Müdür Uğur Akbaş, Hastane Müdürü Bülent Karagülle, Hastane Müdürü Uzm. Gonca İlter, Gastrointestinal endoskopi hemşireleri ve teknisyenleri derneği başkanı Hediye Taşpınar, KOÜ Tıp Fakültesi Gastroentereloji ve  Hepatoloji Enstitüsü öğretim üyeleri, ENDOHEM Derneği yönetim kurulu, Hastane müdür yardımcıları, ENDOHEM Derneği üyeleri ve hastane çalışanları katılmıştır.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını, yapan Hastane Müdürü Uzm. Gonca İLTER ;

Konuşmasında özellikle hemşireliğin bilim ve sanattan oluşan bir sağlık disiplini olduğuna vurgu yaparak ‘’ Ekonomik ve sosyal değişimler, hemşireliğin profesyonelleşme sürecini, yeniliklerin getirdiği değişimlerle bakımda kaliteyi arttırma gereksinimini bilgi güncellemelerini zorunlu hale getirmiştir. Hemşirelerin düzenli mesleki bilimsel yayın takip etme, bilimsel toplantılara katılma konusunda çalışanlarımızı desteklemekteyiz.’’ ifadelerinde bulunmuştur.

ENDOHEM derneği başkanı Hediye TAŞPINAR açılış konuşmasını gerçekleştirmiştir.

KOÜ Gastroenteroloji Ünitesi Sorumlu Hemşiresi Emine Balkan; KOÜ Hastanesi ve Gastroenteroloji ünitesi tanıtımını yapmıştır.

Programın devamında ilk oturumda oturumun başkanlığını Prof. Dr. Altay ÇELEBİ ve  hemşire Rahşan KAPLAN AYDIN  yürütmüştür. 1. Oturumun konuşmacısı Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Gastroenteroloji Anabilim Dalından Doç. Dr. Hasan Yılmaz olmuştur ve ‘’ERCP/ Kolanjioskopi’’ sunumunu gerçekleştirmiştir.

19

İkinci oturumda Gastroenteroloji Bilim Dalı öğretim üyesi  Doç. Dr. Göktuğ Şirin ve Endohem başkanı hemşire Hediye Taşpınar oturum başkanlığını yürütmüştür. İkinci oturumun konuşmacıları ‘’Double Balon Enteroskopi ve Hemşirelik Yaklaşımları’’ adlı sunumunu Hemşire Zeynep Hancı, ‘’Endoskopi Submukozal Diseksiyon ve Hemşirelik Yaklaşımları’’ adlı sunumunu Hemşire Canan BALCI yapmıştır.

20

Üçüncü oturumu ise Gastroenteroloji Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Erkan Duman, Hastane Müdürü Uzm. Gonca İLTER ve hastane enfeksiyon kontrol komitesi hemşiresi Nesrin OKEKAR yönetmiştir. KOÜ Sağlık Memuru Akın AYGÜN Nörogastroenteroloji-Motilite adlı sunumunu ve KOÜ Gastroenteroloji Ünitesi Eğitim Hemşiresi Uzm. Hilal YILDIRIM ‘’Endoskopik İşlemlerde Temizlik ve Dezenfeksiyon Süreci’’ adlı sunumunu yapmıştır.

21

Gerçekleştirilen etkinlikte Katılımcılara ve Oturum başkanlarına teşekkür ve katılım belgesi verilmesinin ardından Hastane Müdürü Uzm. Gonca İLTER’e, ENDOHEM derneği başkanı Hediye TAŞPINAR’A çiçek takdim edilmiştir.

Oturumlar sonrasında katılımcılarla Kocaeli Üniversitesi Hastanesi  Gastroenteroloji Ünitesi ziyareti yapılmıştır, ardından akşam yemeği ve  Kocaeli kültür turu ile iki günlük program sona ermiştir.

 

.

 

 

İlgili Makaleler