Ekonomi

KOÜ PROMOSYON İHALESİ ÇALIŞANLARI MEMNUN ETMEDİ

18.10.2023 tarihinde Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi çalışanlarını da kapsayan promosyon ihalesi yapıldı.

KOÜ PROMOSYON İHALESİ ÇALIŞANLARI MEMNUN ETMEDİ

18.10.2023 tarihinde Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi çalışanlarını da kapsayan promosyon ihalesi yapıldı. İhalenin şeffaflıktan uzak ve gizli kapılar arkasında yapıldığını beyan eden  Hürriyetçi Sağlık Sen Kocaeli İl Başkanı Ercan Öztürk konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi.

İhale, Banka Promosyonları konulu 207/21 sayılı genelgeye aykırı bir şekilde yapılmış, komisyonda birim çalışanlarından temsilci bulundurulmamıştır. Yaklaşık 6 bin çalışanı ilgilendiren promosyon ihalesine gölge düşürülmüştür.

2024-2026 yıllarını kapsayan üç yıllık promosyon ihalesi maalesef kurum çalışanları için hezimetle sonlanmıştır. Çalışanların beklentileri karşılanmamıştır, Üniversite çalışanlarını memnun etmeyen promosyon ihalesini kabul etmemiz mümkün değildir. En düşük Devlet memuru aylığının 11 800  TL olduğu geçtiğimiz yıllarda yapılan promosyon ihalelerinde dahi personele daha yüksek promosyon dağıtılırken, en düşük Devlet memuru aylığının 22 bin TL ye çıktığı bu dönemde 19 bin TL nin teklif edilmesi akla ziyandır. Kaldı ki, önümüzdeki yılın başında memur maaşlarının enflasyonla birlikte yaklaşık yüzde %50 oranında artacağını göz önüne aldığımızda ve ortalama memur maaşının 25 bin TL olduğunu düşündüğümüzde ihalede ön görülen komik promosyon tutarını kabul etmemiz mümkün değildir.

Artan memur maaşları ile birlikte avans miktarlarının yükseltilmesi, kredi kartı limitlerinin yükseltilmesi gibi kriterlere bağlı olarak artan işlem hacmi nedeniyle promosyon oranlarının geçmiş yıllara göre yüzde yüz oranında artırılması hayatın olağan akışına uyumlu olacaktır.

19

20

21

İlgili Makaleler