Diplomasi

Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Degutis, İzmir Büyükşehir’i ziyaret etti

Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Konuk büyükelçiyi Başkan Vekili Mustafa Özuslu ağırladı. Ziyarette İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Onur Eryüce, İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanı Gökçe Başkaya, İZFAŞ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Tuğçe Cumalıoğlu ve Litvanya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Mustafa A. Özsoy yer aldı.

“Yol alıcı işler yapmak lazım”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Artık ülkeler kadar kentlerin de ilişkilerin gelişmesinde rol alabildikleri görülebiliyor. İlişkiyi kurduğumuzda istekle ve sürdürülebilir bir iradeyle yürümek lazım. Çok geniş çerçeveler yerine daha spesifik ve yol alıcı işler yapmak lazım” dedi. Özuslu, İzmir’in 2026 Avrupa Gençlik Başkenti adaylığı için de destek istedi.

2021’de Litvanya’dan Klapeda kentinin Avrupa Gençlik Başkenti olduğunun hatırlatılması üzerine Özuslu, “Deneyim aktarımı önemli. Ortak bir heyet oluşturulabilir, birlikte çalışılır. Bu bir başlangıç olur” dedi.  

Degutis’den destek mesajı

Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis de işbirliğinin önemine değinerek “Birbirimiz ve ekonomilerimiz hakkında daha fazla bilgi edinme olasılığı doğuyor. Ticaret hacmimiz oldukça iyi” dedi. Eylül ayında İzmir’de Avrupa Sinema Haftası olacağını belirten Degutis, 2026 Avrupa Gençlik Başkenti adaylığı için de destek vereceklerini söyledi.

19

Hibya Haber Ajansı

20

21

İlgili Makaleler