Gündem

Macar basınından Thökölyİmre evine ziyaret

‘Misafirimiz olun’ programı ileMacaristan’dan gelen basın heyetiThökölyİmre Anı Evi’ni ziyaret etti

 

Macar basınından Thökölyİmre evine ziyaret

Macar basınından Thökölyİmre evine ziyaret,
Macar basınından Thökölyİmre evine ziyaret,

Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘Misafirimiz olun’ programı ileKocaeli’ye gelen yaklaşık 20 kişilik Macar basın heyeti Thökölyİmre anı evini ziyaret etti. Kültür Bakanlığı Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘Misafirimiz olun’ programı Kocaeli’ye gelen Macaristan basın heyeti bu kapsamda İstanbul, Bursa ve Ankara’dakikültür varlıklarını da yerinde inceleme fırsatı buldu.‘Misafirimiz olun’ programına katılan Macaristanbasın heyeti Türkiye ve Macaristan arasında var olan ilişkileri pekiştirerek, iki ülke halkları arasındaki dostluk duygularını güçlendirmeyi amaçlıyor. Macar baın mensupları, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Thökölyİmre anı evini ziyaret etti. Macar gazetecilere Büyükşehir Basın Yayın Dairesi Başkanlığı AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü personeli eşlik etti.

Macar basınından Thökölyİmre evine ziyaret,
Macar basınından Thökölyİmre evine ziyaret,

MACAR HEYETİ 96 ESERİN OLDUĞU MÜZEYİ GEZDİ

Thökölyİmre Anı Evi, açılışından bu yana yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlamaya devam ederken,Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘Misafirimiz olun’ programı ile Kocaeli’ne gelen yaklaşık 20 kişilikMacaristan basın heyetini konuk etti. Thökölyİmreevindeki müze bölümünde döneme ait gravürler, anı paraları, belgeler ve yağlı boya tabloların röprodüksiyonlarından oluşan 96 adet eser sergileniyor.

 

19

DÜNYA KÜLTÜRÜNE ÖNEMLİ KATILAR SUNACAK

20

‘Misafirimiz olun’ programı vesilesiyle Macar basınında Türkiye’nin geleneksel ve çağdaş kültürel birikiminin uzun vadede dünya kültürüne yapacağı katkılar öne çıkacak. Ziyarette Türkiye’nin geçmişi ve geleceğiyle dünyadan kopuk olmayan ve dünya medeniyetinin önemli bir parçası olduğunu ve gelecektede dünya kültürüne önemli katkıları olacağı vurgulandı.

21

 

GÜNÜN ANISINA HATIRA FOTOĞRAFI

Macaristan’dan gazetecilerin ağırlanmasıyla Türkiye-Macaristan arasındaki kültürel alışverişe önemli katkı sunulması hedefleniyor. Ziyarete katılan Macar basın heyetinde şu isimler yer aldı; Nepszava Gazetesinden AndrasRostovanyı, Istvan Pal Galgoczı, GezaCsakvarıMagyarNemzetGazetesi’denTımeaKarczub, Nora Terjan, Mırkoıstvan, Hir TV’den MıraGyurıty, ZoltanKovacs. Karc FM‘den AntalMarosı, NıkolettMolnar. Kultura Gazetesi’nden ZoltanMarkovıcs, SzaboMagdolnaGyörgyeı, NorbertHartanyı. FigyelöGazetesin’den Dr. GaborRacz. DiplomacyandTrade Dergisi Genel Yayın Yönetmeni TamasVarga, serbest gazeteci AttılaKovacs. Macaristan Dışişleri Bakanlığın’danZsofıaKraus. Grup müzeyi ziyaret ettikten sonra günün anısına fotoğrafı çektirdi.

 

İlgili Makaleler