Gündem

Milli Birlik Günü’ne Gölcüklüler yoğun ilgi gösterdi

‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ Gölcük’te coşkuyla kutlandı. Hain darbe girişiminin 7. yılında organize edilen Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne Gölcüklüler yoğun ilgi gösterdi.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ’NDEGÖLCÜK DİMDİK AYAKTA

‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ Gölcük’te coşkuyla kutlandı. Hain darbe girişiminin 7. yılında organize edilen Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne Gölcüklüler yoğun ilgi gösterdi.

Milli Birlik Günü'ne Gölcüklüler yoğun ilgi gösterdi
Milli Birlik Günü’ne Gölcüklüler yoğun ilgi gösterdi

Türk milletinin büyük kahramanlık göstererek hainlere karşı gösterdiği 15 Temmuz mücadelesinin yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Gölcük’te de coşkuyla kutlandı.15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yılında Gölcük Anıtpark’ta düzenlenen programda katılan vatandaşlar, her zamanki gibi vatan nöbetine devam etti. Programa Kocaeli Vali Yardımcısı – Gölcük Kaymakam Vekili Ali Ada, e Gölcük Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aziz Bakıoğlu, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Tayfun Akbaş, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ŞEHİTLER İÇİN DUALAR EDİLDİ

Tören Kavaklı Kongre Sarayı önünden düzenlenen bayrak yürüyüşü ile başladı. Kongre sarayı önünde toplanan yüzlerce vatandaş, Başkan Sezer ve beraberindeki heyet ile birlikte coşku ile Anıtpark’a yürüdüler. Yürüyüşün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması Anıtpark’ta başlayan törende, Kuran-ı Kerim tilaveti sonrasında şehitler için dualar edildi.

Milli Birlik Günü'ne Gölcüklüler yoğun ilgi gösterdi
Milli Birlik Günü’ne Gölcüklüler yoğun ilgi gösterdi

HAİNLERE GEÇİT YOK

19

Törende konuşan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Destanlarla dolu tarihimiz boyunca, nice saldırıya, badireye göğüs germiş, nice ihanetler de yaşamış Aziz Milletimiz, 15 Temmuz 2016’da, FETÖ Terör örgütü tarafından gerçekleştirilen, dış destekli bir işgal girişimi olan hain darbe teşebbüsü gecesinde de, vatanı uğruna canını seve seve feda etmekte asla tereddütte düşmeyerek; devletini, bayrağını, vatanını canı pahasına korumuştur. Gölcüklü hemşehrilerim de; darbe gecesinde ve haftalar boyunca Anıtpark’ta tutulan demokrasi nöbetlerinde, aziz vatanın sahipsiz olmadığını göstermiş, 15 Temmuz Destanının 7.yılı olan bu akşam, Gölcük, dim dik ayakta olduğunu dosta düşmana tekrar göstermiştir. Hemşehrilerime can-ı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

20

 

21

VATAN UĞRUNA GÖZLERİNİ KIRPMADAN ŞEHİT OLDULAR

Başkan Sezer, “15 Temmuz darbe teşebbüsü gecesi başta olmak üzere, vatan aşkıyla, mukaddesat uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm Aziz Şehitlerimize, Cumhuriyetimizin kurucusu Gâzi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete irtihal tüm Kahraman Gâzilerimize Allah’tan rahmet diliyor, Kahraman Gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

 

KAHRAMAN ŞEHİTLER İÇİN BİR KEZ DAHA ANILDI

Protokol konuşmalarının sonrasında Adem Sevgi Gurubu, 15 Temmuz gecesi yaşanan kahramanlıklar üzerine yazılmış şarklılarla alandaki vatandaşlara coşku dolu bir akşam yattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara hitabı ile devam eden program, şiir dinletisinin ardından sala okunması ile yapılan duaların ardından sona erdi.

İlgili Makaleler