Yerel

Monaliye Sanat Atölyesi açıldı

Hobi olarak başlayan Aliye Şahan’ın 28 yıllık sınıf öğretmenliğinden mezun olduktan sonra üniversite sınavına girdi. AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü kazanarak 2023 döneminde mezun oldu. Birçok ilde karma resim sergilerine katılan emekli öğretmen Aliye Şahan öğrendiklerini paylaşmak için Monaliye Sanat Atölyesini açtı. Açılışa iş ve sanat dünyasından birçok kişi katıldı.

Afyonkarahisar’da kültür ve sanat adına kimi varsa herkes açılışa gelmiş. Afyonkarahsar’un ünlü söz yazarı Rüştü Okyar, AKÜ Genel Sekreteri İhsan Ceran, AKÜ Yapı İşleri Daire Başkanı Ömer Gürcan, Galip Yit, Ayhan Doğru, Şaduman Balta ve koro çalışmalarına katılan kim varsa herkes orada. Sandıklılı iş adamı Kozanlar Gurup üyesi Hakan Kozan MHP eski il başkanı ve Milletvekili adayı Aziz Aslan açılışa katılanlar arasındaydı.

Sanat Atölyesinin sahibi Aliye Şahan, “Hobi olarak başladığım remim çalışmaları için 2019’da üniversite sınavına girdim ve AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümünü kazandım. Bu sene mezun olmak nasip olduktan sonra eşim Yusuf Şahan’ın destekleriyle Monaliye Sanat Atölyesini açmaya karar verdim. Bilgi ve tecrübelerimi başta çocuklar ve gençler olmak üzere herkesle paylaşmak ve birlikte bir şeyler üretmek için yola çıktım. Açılışımızda bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim” dedi. 

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler