Güncel

MÜJDE; ‘YÜZDE 2’ HAKSIZLIĞI KALKTI

Hürriyetçi Eğitim Sen’in önünün kesilmesi adına çıkartılan % 2 örgütlenme barajı Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi.

MÜJDE; ‘YÜZDE 2’ HAKSIZLIĞI KALKTI

2 yıl içinde çığ gibi büyüyen ve hem siyasetten bağımsız hem de ilkeli sendikacılığının nasıl numune- imtisali Hürriyetçi Eğitim Sen’in önünün kesilmesi adına çıkartılan % 2 örgütlenme barajı Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. ‘Büyük’ diye bilinen ve sendika ağalığı yapmaktan başka maharetleri olmayan siya-sendikalar için haksız rekabet alanlarından biri böylece sonlanmış oldu. Bu örgütlenme engelini çıkararak sendikacılık tarihine kara harflerle geçenler, Anayasa Mahkemesince iptal edilmemesi için canhıraş bir savunma yapmalarına rağmen hukuk kazandı, adalet kazandı, özgürlük ve sendikacılık kazandı.

Sendikacılık bir ilke mücadelesidir. Ne yazık ki birçok eski sendika bu kulvarda çuvallarken ‘Fikri hür, İrfanı hür, Vicdanı hür’ sendikacılığın adresi HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN sahada farkını farkettiriyordu. Maraş merkezli Depremde bile dayanışma ve organizasyon yeteneği ile parmak ısırttı. Türkiye genelinde 20 binlerde ve Kocaeli’nde de yaklaşık 700 üyesi bulunan Hürriyetçi Eğitim Sen’in % 2 kararının iptaliyle büyük bir büyüme ivmesi yakalaması bekleniyor. Ara tatil bitip de II.Dönem başladığında bu teveccühü karşılamaya çalışacağız.

İlklerin ve ilkelerin sendikası HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN, Kocaeli’nde üyelerinin yaşamlarını kolaylaştırma adına sağlıktan sigortaya birçok kurumla özel indirim anlaşmaları yapmaya devam ediyor. Yönetim Kurulunda 2 hukuk mezunu öğretmeni barındıran Hürriyetçi Eğitim Sen Kocaeli Şubesi üyelerinin hukuki ve özlük haklarıyla ilgili problemlerle daha ivedi ve daha kapsamlı ilgilenebilme adına Av. Fatih Kürşad Atalay’la anlaşma imzalayarak hukuki danışmanlık hizmeti almayı kararlaştırdı. Bu kapsamda Şube Başkanı Âdem Ellialtıoğlu ile Şube yöneticileri Salih Karabey ile Recep Sarısakal Av. Kürşad Atalay’ı Kocaeli adliyesi yakınındaki avukatlık bürosunda ziyaret ederek çiçek takdim ettiler.

Ant olsun Hürriyete ki eğitim çalışanları için ama’sız – fakat’sız dik duracak, üyesi dışında hiç kimseden talimat almayacak ve üyelerini sayıdan ibaret görmeyerek emeğin gücünü pazarlamayacak bir Sendika var; hepimizin sendikası: HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN. Gelin, beraber yürüyelim. Ortak bir mücadele verelim ve emeğimizin hakkını birlikte koruyalım. Çocuklarımıza, yavrularımıza ve bizden sonrakilere onurlu bir mücadele zemini miras bırakalım.

Hürriyetçi EÄŸitim Sen; eÄŸitim çalışanlarının sıkıntılarından, hak – hukuk mücadelelerinden baÅŸka gündemi olmayan ve olmayacak olan bir sendikadır. KurulduÄŸumuz iki yıldan bu yana gerek eylemleri gerek basın açıklamaları ve gerekse üyelerinin hakkını kararlılıkla savunması noktasında duruÅŸu ortadır. Bize güvenen, bizimle yürümeyi tercih eden ve bize ‘deÄŸer’ katan tüm üyelerimize, Hür-canlarımıza çok teÅŸekkür ediyorum. DeeÄŸer ve ilke mücadelesi vermek isteyen eÄŸitim çalışanlarını da Sendikamıza üye olmaya davet ediyorum. Saygılarımızla..

Adem ELLÄ°ALTIOÄžLU

19

Hürriyetçi Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkan

20

21

Ä°lgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir