Güncel

Müjdeler olsun!

Evet, rahmetli Bekir Sıtkı Erdoğan hocam Cumhuriyetimizin 50. Yılı nedeniyle yurdumuzun toprağına taşına müjdeler vermiş…

Müjdeler olsun!

Sevgili okurlarım bugün size bir müjdem var.

Özellikle ilimiz Kocaeli’de yaşayanlar büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Bunun müjdesini vermek istiyorum size.

Mezun olduğum okulda edebiyat öğretmenliği de yapan şair Bekir Sıtkı Erdoğan’ın sözlerini yazdığı “Ellinci Yıl Marşı”

Müjdeler var yurdumun toprağına taşına / Erdi Cumhuriyetim elli şeref yaşına…

Dizeleriyle başlar ve devam eder.

Evet, rahmetli Bekir Sıtkı Erdoğan hocam Cumhuriyetimizin 50. Yılı nedeniyle yurdumuzun toprağına taşına müjdeler vermiş…

19

Ben de ilimizin büyük bir felaketten kurtulması nedeniyle toprağına taşına değil ama şehrimizin bütün insanlarına müjdeler vermek istiyorum.

20

Sizi daha fazla meraklandırmadan hemen vereyim müjdemi.

21

Bildiğiniz gibi ilimiz Kocaeli’nin Şehir Hastanesi genel seçimlerden önce Nisan ayında yapılan görkemli bir törenle açıldı.

Şimdi buraya kadar okuduktan sonra “Bu mu müjde. Randevu bile alamıyoruz, neresi müjde?” diye hemen itiraz etmeyin, okumaya devam edin lütfen. Randevu alır mısınız alamaz mısınız başka bir yazının konusu, ben bu yazımda bu konuya girmeyeceğim.

Ben gidip görmedim ama gerek giden arkadaşlarımın söylemlerinden, gerekse fotoğraflarından gördüğüm kadarıyla ilimiz gayet görkemli ve şık bir Şehir Hastane binasına kavuştu.

Binayı yapan müteahhit binanın güzel olmasını, göze hoş görünmesini düşünmüş olmalı ki gayet de zevkli bir şekilde badanasını ve boyasını da yapmış.

Hastane açılıp hizmete girdikten sonra ilimizin ilçelerinden hastalarını kabul etmeye devam ediyor. Gidip gelenler de hastane binasını beğendiklerini söylüyorlar. Ama meğer Şehir Hastanemizin binasında çok ama çok tehlikeli bir durum varmış da bizim haberimiz yokmuş. Büyük bir felaketin eşiğindeymişiz bu şehirde yaşayanlar olarak hepimiz.

Göze hoş görünsün diye renk renk boyanan hastanemizdeki bu husus bizlerin hiç dikkatini çekmemiş ama taaa Ankara’dan birinin dikkatini çekmiş. Görev süresi dolmadan yorulduğuna hükmedilerek makamından alındığında adeta ağlaya sızlaya koltuğunu bırakan Başkentimizin Büyükşehir Belediye Başkanının dikkatini çekmiş. Bildiniz mi kim olduğunu? İsmi lazım değil ama hani şu “Jeliboncu Başkan”. Genel seçimlerden önce yurdumuzun her yerinden doğalgaz ve petrol fışkırıyor beyanatları veriliyordu. Hatta bazı aklıevvel televizyon sunucuları yaz gününün sıcağında “Açın kombileri” diye feryat figan bağırdıkları bir dönemde Gazeteci Murat Muratoğlu onlarla alay etmek için “Adana’da bulunan petrolden sonra, Adıyaman’da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık jelibon rezervlerine rastlandı…” diye yazmıştı köşe yazısında. İşte bu yazı üzerine bir televizyon kanalına çıkan ülkemizin Başkentinde tam 23 yıl belediye başkanlığı yapmış olan bu zatı muhterem “Adana’da yeni bir şey daha bulmuşlar. Bugün gazetede okudum. Jelibon bulunmuş. Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş” diyor. Bunun bir şaka olduğunun farkında olan sunucunun “Fake falan olmasın başkanım?” diye uyarması üzerine“Hayır fake değil araştırdım doğru” şeklinde cevaplıyor.

Şehir Hastanemizdeki gökkuşağı renklerine boyanan sütunlar konusunda biz bütün şehir tehlike altında ama gaflet uykusundayken işte bu eski belediye başkanı hemen üzerine düşeni yapmış, geçmiş klavyenin başına “Hayırdır Kocaeli? Kocaeli Şehir Hastanesi. LBGT’ye hayranlığınız nereden?” şeklinde bir twit atmış. Yine ben kendim görmedim ama ilimiz basınında çıkan haberlere göre hastanemizin sütunlarının boyaları hemen önce brandayla kapatılmış sonra da başka renklere boyanmış.

Görevini tamamlamanın huzuru içindeki Jeliboncu başkan tekrar bir twit atarak “Bu yılın başında hizmete açılan Kocaeli Şehir Hastanesi kampüsündeki Fizik Tedavi binasının dış cephesi LBGT renklerine boyanmıştı. Bunun üzerine ben; “Hayırdır? Kocaeli Şehir Hastanesi. LBGT’ye hayranlığınız nereden?” diye tweet atmıştım…  Bunun üzerine vali ve hastane başhekiminin olaya müdahalesiyle LBGT renklerine müdahale edilmiş hastane cephesindeki LGBT görüntüleri kaldırtılmıştır. Emeği geçenlere teşekkürümüzü borç biliriz… Bu; aile yapısının korunması adına kazandığımız bir zaferdir… LGBT’ye taviz yok…” şeklinde paylaşım yapmış.

Evet, müjdeler olsun Kocaelim hepimiz bir tehlikenin eşiğinden döndük jeliboncu başkan sayesinde. Yoksa yaşlı genç, kadın erkek, çoluk çocuk hepimiz LGBT’ci olacaktık. Hastane sütunlarının renkleri hepimizi yoldan çıkaracaktı.

İlgili Makaleler