Güncel

Müjdeler olsun

“Müjdeler var yurdumun toprağına, taşına” diye başlıyordu cumhuriyetimizin yarım asrını tamamladığı zaman yazılan 50. Yıl Marşı.

Müjdeler olsun…

“Müjdeler var yurdumun toprağına, taşına” diye başlıyordu cumhuriyetimizin yarım asrını tamamladığı zaman yazılan 50. Yıl Marşı.

Yurdumuzun toprağı taşı değil ama ben ve benim gibi birçok emekli doğal olarak bir müjde bekledik yaşam şartlarımızın iyileştirilmesi için. Ancak bu müjdeyi alamadık ne yazık ki.

Ülkemizin yöneticisi miting meydanında yaptığı bir konuşmada “Yüksek enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor” deyince emeklilerin de çalışanların da hevesleri kursaklarında kaldı. Ancak bir “Promosyon” müjdesi verildi ki, o da zaten birkaç seneden beri normal olarak bankalar tarafından verildiği için müjde değildi.

Televizyonda bu konuşmayı izlerken kendi kendime sordum “Enflasyon ortamına sebep olan ben miyim?” dedim. Düşündüm ve yine kendi kendime “Hayır! Ben değilim” diye cevap verdim. Tekrar sordum kendi kendime “Tamam sebep sen değilsin ama enflasyonu düşürecek olan tedbirleri sen mi alacaksın?” dedim. Cevabım yine “Hayır”dı.

Enflasyona sebep bu yazıyı yazan ben de değildim, bu yazıyı okuyan sizler de değildiniz sevgili okurlarım. Enflasyonu düşürecek de bizler değiliz.

Ben enflasyonu düşürmeye yetkili değilim ama düşürülmesinin yollarını biliyorum. Hani “İtibardan tasarruf olmaz” diyorlar ya. Tam da işte orda işte düşürmenin yollara. Enflasyonu düşürmek için itibardan biraz tasarruf etmek gerek.

19

Tam bunları düşünüp karamsarlığa kapılmıştım ki açık olan televizyondan hasretle beklediğim müjdeyi aldım. Belki sizler izlememişsinizdir televizyondan diye bu müjdeli haberi sizlerle de paylaşmak istedim. Yazıma da bu nedenle “Müjdeler olsun” başlığını attım.

20

Çalışma ve sosyal güvenlik konularının bakanı televizyon ekranlarından şunları söylüyordu:

21

“PTT AVM’de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nde, Türk Hava Yolları’nda, TCDD’de, GSM operatörlerinde, sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo’da emeklilere özel indirimler ve kampanyalar başlatacağız. Ayrıca Türkiye’nin önde gelen zincir marketlerinde ve giyim mağazalarında emeklilere özel indirimler sağlayacağız. Belediyeler Birliği ile protokol yaparak emeklilerimizin kültür turlarıyla ücretsiz olarak Türkiye’yi şehir şehir dolaşmalarının temellerini atacağız. Bunun gibi emeklilerimize imtiyaz sağlayan birçok uygulamayı emekliler yılı kapsamında günbegün kamuoyuyla paylaşacağız.”

Gördünüz mü müjdeleri sevgili emekli okurlarım. Bu yılın Emekliler Yılı olması nedeniyle bir dizi müjde verdi sosyal güvenlik ve çalışma konularının bakanı.

Vallahi ben kırk yıl düşünsem böyle müjdeler vermek aklıma bile gelmezdi. Eee ne de olsa okumuş adam. Baktım internetten adının önünde profesör doktor yazıyor.

Teker teker düşündüm sayın bakanın müjdelerini.

Türk Hava Yollarında özel indirimler yapılacakmış. Tabii emeklilerimiz haftada bir değilse de ayda bir uçakla bir yerlere gidip dönüyorlar ya. Bu indirimden faydalanarak rahatlayacaklar. Hadi yaşadınız emekli okurlarım.

Sinema ve tiyatrolarda da indirim yapılacak. Her hafta sinemaya, her ay da tiyatroya gidiyorduk bu indirimle bütçemiz rahatlayacak.

Hele en büyük avantaja da PTT kargonun özel indirimiyle kavuşacak emeklilerimiz. Her Allah’ın günü bir yerlere kargo gönderiyoruz ya. Artık indirimli göndereceğiz kargolarımızı.

Ayrıca Türkiye’nin önde gelen zincir marketlerinde ve giyim mağazalarında emeklilere özel indirimler sağlayacaklarmış. Önde gelen giyim mağazalarından artık indirimli gayet şık elbiseler alacak emeklilerimiz. O önde gelen mağazalar fiyatlarını değil yarıya dörtte bire indirseler bile emeklinin onları alacak gücü olmadığının farkında değil sayın bakan.

Emeklilerimizin kültür turlarıyla ücretsiz olarak Türkiye’yi şehir şehir dolaştıracaklarmış. Bakın bu çok büyük bir müjde işte. Sabah kalkıp Halk Ekmek’ten üç kuruş daha ucuz ekmek alabilmek için kuyruğa giren, öğleden sonra da alacağı herhangi bir ürün için en ucuz nerede diye market market dolaşan emeklilerimiz kültür turuyla yurdumuzu köşe bucak dolaşacaklar, ne güzel.

Bu sayın bakan birkaç ay önce de yaptığı bir açıklamada “Emeklilerimizin büyük bir kısmında yaptığımız uygulamalardan memnuniyet gördüm. Hepsi ayrı ayrı teşekkür ediyorlar hem Cumhurbaşkanımıza hem de hükümetimize” şeklinde konuşmuştu. Hangi emekli memnun olmuş da teşekkür etmiş ben bilmiyorum. Etrafımdaki emeklilere sorduğumda hiçbirisi memnun olduğunu söylemediler. Kimler acaba sayın bakana teşekkür etmişler?

Tam yazımı tamamlamak üzereyken televizyon ekranından rastladığım bir haberle noktalamak istiyorum. Milliyetçi partimizin bir milletvekili yaptığı açıklamada “Emeklilerimiz de her şeyi devletten beklemesin. Ek işler yapsınlar. Domates mi satayım, su mu satayım diye araştırsınlar” şeklinde konuşmuş. Özgeçmişine baktım “Ayakkabı ve nakliye sektöründe ticari faaliyet gösteren iş insanı” yazıyor. Tabii iş insanı olarak nakliye sektöründe artık kamyonlar mı, yoksa tırlar mı bilemiyorum ama halen devam ediyorlardır yollarda sayın milletvekiline kazandırmaya. Ayrıca kendisi de 136 bin lira vekil maaşı alıyor. Geçinemeyen emeklilere yol göstermeye kalkıyor. Bu kişi hakkında söyleyecek daha çok söz vardı ama buraya suç teşkil edecek cümle yazmak istemiyorum. Kendisini Allah’a havale ediyorum.

Tüm bunların sonunda bu hafta sonunda sandığa oylarımızı atıp seçim yapacağız sevgili okurlarım.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir