Gündem

Obama, Kerry ve Rasmussen’le aynı düşünüyoruz

KIRIM’IN İLHAKINI TANIMIYORUZ (8 SENEDİR)

 

        Yalnızca Rus asıllıların katıldığı bir Referandumla alınan sonuç, hele hele işgalci Rus askerlerinin güvenliğini sağladığı bir seçimin yüzde 93 buçukluk neticesi asla tanınanamaz, tanınmamalıdır. Bu noktada – kendi adıma söyleyeyim – ilk defa Obama, Kerry ve Rasmussen‘le aynı düşünüyoruz.

Bir ülke seçim tantanası ve yolsuzluk / ahlâksızlık kampanası içinde için içini yerken yenir asıl tarihî goller yedik; yiyoruz. Yarın 30 Mart sonrasında bizim Güneydoğu’muzdan da oldu-bittili bir özerklik / otonomi golü, 1 ay sonrasında da Kıbrıs’ta Birleşik Cumhuriyet” golü yersek maç 3-0’dır. Kim gelirse bunları 3-5 senede çıkaramaz.

Yunanistan kaç senedir krizdeydi; Ege’de ihtilaflı adaları bile zilliyetimize geçiremedik, aksine eller (Elenler) aldı. Çeçen davasında hem Rus yanlısı Ramzan Kadirov’un keyfine uygun camileri, sarayları TOKİ’ye yaptrıdık hem de Çeçen mücahitleri ülke dışına kovaladık.

Dağistan’da Doku Umarov’un öncülüğünde kurulan ve Rusya ile savaşı orada sürdüren Kafkasya İslam Emirliği’nin savaşçılarını Rusya öyle istediği için yok saydık. Ama para karşılığı Suriye’de Esad’a karşı savaşmalarına ve Suriyeli sivillerin iç savaşta öldürülmelerine aracılık yaptık.

Çeçen generallerin İstanbul’da Rus gizli servisince avlanmalarına ses çıkarmadığımız gibi çok İslamcı (!) İktidarımız devrinde Çeçen mülteciler Somalili sığınmacılar kadar bile ilgi görmediler Türkiye‘nin en büyük ‘metropol’ünün böyük böyük ilçelerinde.

19

İyi de ne yapmalıyız artık bu saatten sonra:

20

-1- Türkiye doğalgazda Rusya tekelini kıracak hamlelerini hızlandırmalıdır.

21

-2- Türkiye, Ukrayna’nın kuzeydoğusundaki ve kraldan daha çok kralcı Rus Kazaklarının (Kozaklar) yenir bir parçayla Rusya’ya iltihakını engelleyici bir çalışma içine girmelidir.

-3- Rusya’nın Kırım’a çökmesini “Sıcak Denizlere İnmek ve Boğazları Almak” politikasında geleneksel bir tehdit olarak algılamalıdır ve bu yönde bir MGK kararı çıkarmalıdır.

-4- Bağımsız Devletler Topluluğu’na (BDT) üye olan Türk Cumhuriyetlerine üyeliklerini gözden geçirme kararı aldırmaya gayret etmelidir.

İlgili Makaleler