Türkiye

Oğan: “Her 3 siyasetçinin de artık bu ülkeye vereceği tek bir yeni söz yoktur”

Türk milliyetçilerinin ülkeyi ve devleti yönetme arzusunun elinden alınmak istendiğini ifade eden Oğan, “Bu seçimin neden önemli olduğunu ifade etmek isterim. 2 tane İttifakı getirip kurdular birçok farklı görüşleri bir araya getirdiler. Örneğin Milliyetçi Hareket Partisi’ni AK Parti ile yan yana koydular ve “Milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım” diyen “Bana kürtçülükle de gelmeyin, Türkçülük de de gelmeyin.” diyerek bölücü ideolojiyi kurucu ideolojiyle bir tutan adama oy verdirmek istiyorlar. Karşı tarafa bakalım, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Gazi Meclis şurada dururken, Ankara’da dururken, demokrasimizin yolunu illa da Diyarbakır’dan geçirmeye çalışan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sayın Genel Başkanı o da diyor ki ‘İYİ Parti’nin oylarını alacağım. Türk milliyetçilerinin oylarını alacağım. Peki Türk milliyetçileri ne zamandan beri HDP ile aynı sandığa girer oldu da siz Türk milliyetçilerinin oyunu alacaksınız? Neden bir Türk milliyetçisi ve Atatürkçü Cumhurbaşkanı Adayı bu ülkede olmasın? Olmasın dediler ama siz olsun dediniz ve var ettiniz. 111 bin 506 imza vererek var ettiniz.” diye konuştu.

Kendisinin 111 bin 506 imza verilerek Türk milliyetçilerinin ve Atatürkçülerin Cumhurbaşkanı Adayı olduğunu söyleyen Oğan, “İçimizden bazı arkadaşlarımızı şuna inandırmaya çalışıyorlar. “'Ya hele şundan bir kurtulalım da ondan sonrası Allah kerim.' Evet 20 yıldan fazladır bu ülkeyi bu hale getirenlerden kurtulalım. Kurtulacağız ama bunu HDP ile kol kola girerek mi yapacağız? Türk milliyetçilerinin buna gücü yetmiyor mu? Yetiyor ve yetecek. Bize diyorlar ki ATA İttifakı parlamentoya giremez oyumuz boşa gider. Öyle bir dip dalga geliyor ki ATA İttifakında. Buradaki milletvekili adayı arkadaşlarımızın birçoğunun meclise gireceğine inanıyorum önemli bir kısmınız inşallah mecliste olacaksınız. O yüzden Türk milliyetçilerine, Türk milliyetçiliği ideolojisine Atatürk'e, Atatürk'ün yolundan gidenlere inanınız ama sadece inanmak yetmez ‘Ben ne yapabilirim?’ diye düşünmeyiniz. ‘Bir oyum var o da sana kurban olsun’ deyip yerinizde oturmayınız.” dedi.

“ATA İttifakı tek kuruş hazine yardımı almıyor” diyen Oğan, “Biz bu kampanyayı tek kuruş hazine yardımı almadan yapıyoruz. Biz her şeyi kendi alın terimizle almak ve her şeye koşturmak zorundayız. Buradaki tek bir arkadaşımız buraya parayla pulla gelmedi. Buradaki tek bir arkadaşımız bizden otobüs istemedi, minibüs istemedi. Bu zorluklarla mücadele ediyoruz. Onun için bizim buluşmalarımız sizin bu çabalarınız o kadar kıymetlidir ki tarih bunu yazacaktır.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Mülakat sınavını kaldıracağım” sözünü eleştiren Oğan, “20 sene bir insan ömründe çok uzun bir süredir. 20 senede bir insan neyi yapmak istedi de yapamadı diye sormak lazım Şimdiye kadar soruları FETÖ çalarken, yazılı sözlü sınavlardan hep yandaşlar faydalanırken, aklın neredeydi Sayın Erdoğan? Sen neredeydin Sayın Erdoğan. Demek ki senin artık bu ülkeye verecek hiçbir şeyin yok. Sen artık köhne de kaldın, artık geçmişte kaldın. Peki tahterevallinin bir tarafına Sayın Erdoğan'ı oturtalım karşısına kimi koyacağız? 20 senedir bir türlü Erdoğan'ı oradan indirmeyen Kılıçdaroğlu'nu koyacağız. Yanına da Sayın İnce'yi koyacağız. Her 3 siyasetçinin de artık bu ülkeye vereceği tek bir yeni söz yoktur. Her üçü de Türkiye'nin geleceğini değil geçmişini temsil ediyor. Bir tek projeleriyle programlarıyla bilgisiyle görüntüsüyle ve gençliğinin enerjisiyle bir tek biz Türk milletine geleceği hedef olarak gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bütün ATA İttifakı Genel Başkanlarıyla beraber illere gidip buluşacaklarını söyleyen Oğan, “Türkiye'nin gidebildiğimiz her yerine gideceğiz. 14 uçağımız yok, sabah uçağa binip şurada akşam uçağından inip şurada olamayacağız ama yüreğimizde koşa koşa size geleceğiz. Mustafa Kemal Atatürk hangi zor şartlarda mücadele ettiyse, ismini Mustafa Kemal Atatürk’ten atadan, atalarından alan ATA İttifakı da öyle çalışacak. O zor şartları o engelleri yara yara, yıka yıka gelecek.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler