Gündem

Orman yangınlarıyla mücadeleye ASFAT desteği

Milli Savunma Bakanlığına (MSB) bağlı Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş (ASFAT), orman yangınlarıyla mücadeleye destek sağlayacak.

MSB’den yapılan açıklama şöyle:

”Orman yangınlarıyla mücadelede Türk Silahlı Kuvvetlerine ait hava araçlarının rezerv güç olarak kullanılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığına ait 2 adet C-130 uçağı ve 18 çeÅŸitli tipte helikopterin rezerv güç olarak kullanılması için MSB ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında MSB envanterinde bulunan hava araçlarının büyük orman yangınlarında rezerv güç olarak kullanılmasına yönelik iÅŸbirliÄŸi protokolü imzalanmıştı. MSB’ye baÄŸlı Askeri Fabrika ve Tersane Ä°ÅŸletme A.Åž (ASFAT) yeni uygulama için imzalanan 2 sözleÅŸmeyle hazırlıklara baÅŸladı. Söz konusu sözleÅŸmelerle Orman Genel Müdürlüğünün (OGM) yangınlarla mücadelede ihtiyaç duyduÄŸu malzeme, ekipman ve eÄŸitimlerin ASFAT tarafından saÄŸlanması kararlaÅŸtırıldı.

Yeşil vatan yerli ve milli üretim yangın kitleriyle korunacak

AnlaÅŸma kapsamında OGM için ASFAT tarafından 20’si Türk askeri fabrikalarında olmak üzere 30 adet 2,5 ton kapasiteye sahip yangın kovası, 5’i Türk askeri fabrikalarında olmak üzere 7 adet 7,5 ton kapasiteye sahip yangın kovası ve 7 adet de helikopter kanca kiti üretildi. Ayrıca ASFAT tarafından C-130 uçaklarından atılan ve havadan yangın söndürmek için kullanılan kutular tedarik ediliyor. SözleÅŸme kapsamında bu sistemin kullanımı için pilotlara yangına müdahale eÄŸitimi verildi. Kısa süre içerisinde yangın söndürme kutularının üretimlerinin de MSB’ye ait askeri fabrikalarda yapılması planlanıyor.”

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

Ä°lgili Makaleler