Alışveriş

Oyun tutkunları ve uzaktan çalışanlar, sağlıkları için teknolojik koltuklara yöneliyor

Bilgisayar oyunları globalde gün geçtikçe popülerleÅŸirken, bilgisayar başında uzun süre kalan oyun tutkunları deneyimlerine konfor katmak için ekipman arayışına giriyor. Oyunculara özel üretilen koltuklar ise kusursuz bir oyun deneyiminin tamamlayıcı unsurlarının başında geliyor. Üstelik bu koltuklar sadece oyuncular deÄŸil, günün büyük bir bölümünü bilgisayarda çalışarak geçiren herkes için ihtiyaç haline dönüÅŸüyor. Öyle ki Research and Markets'in konuya dair gerçekleÅŸtirdiÄŸi araÅŸtırmaya göre 2022’yi 1,2 milyar dolarla kapatan oyuncu koltuÄŸu pazarının 2028’e kadar %6,9’luk büyüme kaydederek 1,8 milyar dolara ulaÅŸması bekleniyor.

“Oyuncu koltukları deneyim açısından en az bilgisayar kadar önemli”

Teknolojik oyuncu koltuÄŸunun avantajlarına deÄŸinen EXVEGA Operasyon Direktörü Adem Åžen, “Oyunlar için yüksek iÅŸlem gücüne sahip bir bilgisayar ne kadar önemliyse ergonomik, kaliteli ve üst düzey deneyim sunan bir oyuncu koltuÄŸu da o denli kritik bir unsur. Birçok uzmanın da dikkat çektiÄŸi gibi, uzun saatler bilgisayar başında kalan insanlarda zaman geçtikçe bel ve boyun hastalıkları  görülebiliyor. Ayrıca oyuncular, oyun sırasında rahat olmak ve sadece oyuna odaklanmak istiyor. Ancak sıradan ofis koltuklarıyla bu pek mümkün deÄŸil” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Kullanıcı deneyimini en üst düzeye çıkarmak için harekete geçtiklerini söyleyen Adem Åžen, sözlerine ÅŸöyle devam etti: “Tüketicilerin ihtiyaç ve beklentilerini analiz ediyor, bu doÄŸrultuda inovasyon çalışmaları yapıyoruz. Isıtmalı, ışıklı, hoparlörlü, bluetooth sistemli koltuklar üretiyoruz. Birçok modelimizde bulunan titreÅŸimli masaj yastığı sayesinde uzun süren yayınlarda ve turnuvalarda oyun deneyimini hem saÄŸlıklı hem de keyifli kılıyoruz. Sese duyarlı RGB yoÄŸun led aydınlatma da oyuncularımızın en sevdiÄŸi özelliklerin başında geliyor” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“Çalışanların verimliliÄŸini en üst seviyeye ulaÅŸtırıyoruz”

Bilgisayar başında çalışan kiÅŸiler için de koltuk ürettiklerini belirten EXVEGA Operasyon Direktörü Adem Åžen, “Sadece oyuncu koltuÄŸu deÄŸil, aynı zamanda uzun süre bilgisayar başında olanlar için de çalışma koltukları üretiyoruz. Uzun yıllara dayanan tecrübemizle çalışanların yaÅŸadıkları sorunları tespit edip nokta atışı çözümlerle ürün geliÅŸtiriyoruz. Çalışma koltuklarının saÄŸlık açısından kiÅŸilerin vücut ÅŸekline ve ölçülerine uygun olması, onları rahat ettirmesi gerekir. Ayrıca uzun süre kullanmaya uygun olmalıdır. Bunun için de birinci sınıf malzeme ve kalitesi yüksek kumaÅŸlar tercih edilmelidir. Isıtmalı, hoparlörlü ve masaj destekli koltuklar, genellikle çalışanlarımızın ilk tercihi oluyor. Özellikle evden çalışan birçok kiÅŸi, verimlerini artırabilecek bir ortam yaratmak için bu ürünlere yöneliyor” dedi.

Globaldeki trendleri ülkemize taşıyorlar

19

Sektördeki global trendleri takip ederek ülkemize taşıdıklarını, yenilikçi ürünleriyle ülkemizi de yurt dışında temsil ettiklerini vurgulayan Adem Åžen, sözlerini ÅŸu ÅŸekilde sonlandırdı: “Tüketicilere teknolojiyi takip ederek en yeni koltuk modellerini sunmak için uluslararası organizasyonlara katılıyoruz. ÖrneÄŸin 17-21 Mayıs tarihlerinde Modeko Uluslararası  Ä°zmir Mobilya Fuarı’nda yerimizi aldık. Fuar boyunca kurumsal ÅŸirketlerden tutun da evinde oyun oynamak için koltuk arayanlara kadar markamıza yoÄŸun bir ilgi olduÄŸunu kaydettik. Tüm ziyaretçilerimize doÄŸru koltuk seçiminin oyun ve çalışan deneyimine katkısını anlattık.”

20

Hibya Haber Ajansı

21

Ä°lgili Makaleler