Yaşam

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

YSK’nın 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerden başvurusu kabul edilenlere ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerden, Davut Turan, Doğu Perinçek, Erkan Trükten, Halil Murat Ünver, Hilmi Özden, İrfan Uzun, Muhammed Ali Fatih Erbakan, Muharrem İnce, Sinan Oğan, Tevfik Ahmet Özal ve Yakup Türkal’ın kanunda aranan şartları taşıdıkları anlaşıldığından başvuruları kabul edildi.

ABD Hazine Bakanı Yellen, bankacılık sistemindeki durumun istikrar kazandığını belirterek, attıkları adımların başka bankaların iflas riskini azalttığını ifade etti. Yellen ABD hükümetinin gerekirse güçlü aksiyonlar alabileceği mesajı verdi.

ABD, dört kuruluş ve biri İran bağlantılı Türk vatandaşı olan üç kişiyi yaptırım listesine aldı.

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi, Moskova’da yaptıkları görüşme sonrasında ortak bildiri imzaladı. Rusya ve Çin 2030’a kadar ekonomide işbirliğini geliştirecek.

Putin, Şi ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Kolektif Batı nükleer bileşenli silahlar kullanmaya başladığında karşılık vereceğiz.” dedi

Japonya Kabine Sekreteri Matsuno, Japonya hükümetinin mevcut mali yılın bütçesinde artan enflasyonun ekonomik darbesini hafifletmek için adımlar için rezerv fonlarından 15 milyar USD fazla tahsis edeceğini söyledi.

19

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ülkedeki genel seçimlerin Mayıs ayında yapılacağını bildirdi.

20

IMF ile Ukrayna 15,6 milyar dolarlık yeni finansman programı üzerinde anlaştı.

21

İsviçre’nin Türkiye’ye altın ihracatı Şubat ayında düşerken, altın fiyatlarının gerilemesiyle Çin ve Hindistan’a altın ihracatı arttı.

Ne Olacak?

Fed faiz kararı bugün açıklanacak.

İngiltere’de TÜFE verisi bugün açıklanacak.

ABD’de Senato Bankacılık Komitesi SVB’nin iflasını görüşmek için toplanacak

TCMB faiz kararı yarın açıklanacak.

S&P’nin Türkiye değerlendirmesini 31 Mart’ta açıklaması bekleniyor.

IMF Başkanı Georgieva 24 Mart – 30 Mart tarihleri arasında Çin’e seyahat edecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler