Yaşam

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemiz, nükleer güç sahibi ülkeler ligine yükselmiştir.

BDDK, yerel üreticiler tarafından üretilen elektrik motorlu araçlar için özel kredi düzenlemesine gitti. Nihai fatura değeri 0,90 milyon TL ve altında olan elektrikli araç bedellerinin %70'ine kadar 48 ay vadede kredi kullanılabilecek. 0,90 – 1,8 milyon TL arasında olan elektrikli araçların %50'si için 36 ay vadeli kredi imkanı sunulacak. 1,8 – 2,2 milyon TL arasındaki elektrikli araçların %30'una kadar 24 ay vadeli kredi alınabilecek. 2,2 – 2,8 milyon TL arasındaki elektrikli araçların %20'sine kadar kredi verilecek. Söz konusu kredide vade ise 12 ay olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, 7.500 TL’nin üzerinde maaş alan emeklilere, en düşük emekli maaşı alanlar ile aradaki makasın kapanmaması için refah payı verileceğini söyledi.

Arjantin Merkez Bankası enflasyonu yavaşlatmak ve para birimindeki değer kaybını önlemek adına 1.000 baz puan faiz artırdı. İki haftada iki kez faiz artıran banka, faizi de 5 yılın en yüksek seviyesine çekmiş oldu.

Microsoft Başkanı Smith, ‘’İngiltere'ye güvenimiz sarsıldı’’ açıklamasında bulundu. İngiliz rekabet otoritesi CMA, Microsoft'un Activision'ı yaklaşık 69 milyar dolara satın almasını bulut oyun pazarının geleceğini değiştireceği yönündeki endişeler nedeniyle engellediğini açıklamıştı.

Ne Olacak?

19

Yurt içinde Turizm İstatistikleri ve Mart ayı Ticaret Dengesi verileri açıklanacak.

20

Euro Bölgesi’nde büyüme, Almanya’da öncü TÜFE, ABD’de ise PCE verileri piyasaların odağında olacak.

21

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, bugün saat 09.15'te Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katılacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

 

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı

 

İlgili Makaleler