Eğitim

ROBOT ŞAMPİYONASI’NDA DERECE ELDE ETTİLER

Körfez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencileri Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen prestijli RoboChallenge Robot Şampiyonası'nda dikkat çeken/büyük bir başarıya imza attı.

KÖRFEZ TİCARET ODASI’NIN PROTOKOL OKULU, ROMANYA’DA ULUSLARARASI ROBOCHALLENGE ROBOT ŞAMPİYONASI’NDA DERECE ELDE ETTİ

Körfez Ticaret Odası’nın protokol okulu Körfez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencileri Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen prestijli RoboChallenge Robot Şampiyonası’nda dikkat çeken/büyük bir başarıya imza attı.

Körfez Ticaret Odası
Körfez Ticaret Odası

Avrupa’nın en önde gelen robot yarışmalarından biri olarak kabul edilen etkinlikte, MINISUMO kategorisinde 17 ülkeden 300’ün üzerinde yarışmacı ve 153 robot arasında mücadele eden öğrenciler, dereceye girerek ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiler.

Körfez Ticaret Odası tarafından desteklenen Körfez MTAL’in öğrencileri Erasmus akreditasyon programı kapsamında gerçekleşen TR01-KA121-VET-000066973-15130-74258 numaralı proje kapsamında uluslararası arenada teknoloji ve mühendislik alanındaki yeteneklerini sergileyerek Kocaeli’nin adını gururla duyurdular.

Bu önemli başarı, gençlerimizin bilim ve teknolojiye olan ilgisini ve potansiyellerini gözler önüne seriyor. Geleceğin teknisyenleri ve mühendisleri olarak gösterdikleri üstün performans, öğrencilerin ve danışmanlarının aylar süren emek ve özverisinin bir yansıması olarak kabul ediliyor.

 

19

20

21

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir