Politika

Sağlam: “Gündemimizde yemin ile ilgili bir şey yok”

Irak Kürdistan Bölgesi ziyareti hakkında konuşan Sağlam, her yıl düzenli olarak yaptıkları bu temaslarda bölgede bulunan tüm kesimleri ziyaret ederek her iki ülke arasında diyalogun geliştirilmesine çalıştıklarını söyledi.

Temel insan hakları ile ilgili sorunların sadece bir kesimle müzakere ederek veya bir şarta bağlayarak çözülemeyeceğini ifade eden Sağlam, seçimden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar seçilmesi durumunda yeni çözüm süreci için umutlu olduklarını dile getirdi.

Sağlam, Avrupa’da yaşayan gurbetçilerin bazen iç siyasetten uzak kalmaları nedeniyle seçimlere ilgisiz kalabileceklerini belirterek, bu amaçla Avrupa’da kendilerine gönül veren gurbetçileri bilgilendirme anlamında Avrupa’da çalışma yaptıklarını ifade etti.

HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı’na oy kaybettirdiği iddialarına cevap veren Sağlam, “Gerçekten HÜDA PAR, Cumhur İttifak’ından oy götürüyor olsaydı muhalefet sesini etmezdi. O nedenle HÜDA PAR kesinlikle dengeyi bozuyor, Cumhur İttifakı’na da çok şey katıyor. İnşallah bu başarıya da ulaşacak. Muhalefetin bu vaveylaları da aslında bizim Cumhur İttifakı’na katkımızı gösteriyor.” diye konuştu.

Sağlam, milletvekili yeminiyle gündeme getirilen tartışmalara da değinerek şunu söyledi:

“Bizim gündemimizde yemin ile ilgili bir şey yok. Milletvekili seçilip mecliste bu millete hizmet etmek için biz bu yarışın içerisindeyiz. Bunun için ne gerekiyorsa yasal zorunluluk neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Bu anlamda önümüzde herhangi bir sıkıntı yok. Biz milletimize hizmet için meclise gidiyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

19

 

20

21

İlgili Makaleler