Spor

Şampiyon Dölek Köyü

Kocaeli Gümüşhaneliler Federasyonu önemli bir organizasyonu başarı ile tamamladı.

Kocaeli Gümüşhaneliler Federasyonu önemli bir organizasyonu başarı ile tamamladı.

Şampiyon Dölek Köyü

 Kocaeli Gümüşhane Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen futbol turnuvasında Şampiyonluğa, Çayırova Kürtün Çayırçukur Şendere Köyü Derneği’ni 2-0 mağlup etmeyi başaran Gebze Dölek Köyü derneği ulaştı. Final gecesinde sahne alacak olan Ekin Uzunlar konseri ise Filistin’de yaşanan olaylar nedeniyle dernek yönetimi tarafından iptal edildi.

Şampiyon Dölek Köyü
Şampiyon Dölek Köyü

Kocaeli Kocaeli Gümüşhane Dernekler Federasyonu çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Federasyon Başkanı Selami Kolcu yönetiminde önemli çalışmalara imza atan Kocaeli Gümüşhane Dernekler Federasyonu yaklaşık 1 ay süren dernekler arası futbol turnuvası organize etti. Organize edilen futbol turnuvasında ise, önceki akşam final heyecanı yaşandı. Final gecesine özel çok özel bir çalışma yapan Gümüşhane Dernekler Federasyonu, Karadeniz Müziğinin güçlü sesi Ekin Uzunlar ve Gümüşhane yöresine sanatçılarıyla final heyecanına renk katmayı hedefliyordu. Final gecesinde gerçekleşmesi beklenen konser, Filistin’de yaşanan olaylar nedeni ile iptal edilirken, gecede Kuran- Kerim okutularak dualar yapıldı.

Şampiyon Dölek Köyü
Şampiyon Dölek Köyü

KATILIM YOĞUN OLDU.

Beylikbağı Stadında organize edilen futbol turnası final gecesine; MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın yanı sıra Kocaelispor Başkanı Engin Koyun, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, MHP Gebze İlçe Başkanı Ali Yalsız, AK Parti Gebze İlçe Gençlik Kolları Başkanı Av Bilal Kurt, önceki dönem Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, futbol turnuvası Ana sponsoru Efora Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Şenel, Siyasi Parti temsilcileri, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞAMPİYON DÖLEK KÖYÜ DERNEĞİ

19

Final maçında Çayırova Kürtün Çayırçukur Şendere Köyü Derneği ile Gebze Dölek Köyü derneği karşı karşı geldi. Final maçının açılış vuruşu Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ile Kocaelispor Başkanı Engin Koyun tarafından gerçekleşti. Her iki takımda mutlak şampiyonluk hedeflediği mücadele nefesleri keserken zorlu final maçını Gebze Dölek Köyü Derneği 2-0 kazanarak şampiyonluğa ulaştı. Final maçının bitiş düdüğü ile birlikte Gebze Dölek Köyü derneği şampiyonluğa ulaşmanın mutluluğunu takımı desteklemeye gelen taraftarları ile paylaştı.

20

Öte yandan Turnuvada üçüncülüğü ise Çayırova Kelkit Babakonağı Derneği ile Darıca Gümüşhaneliler Derneği paylaştı. Turnuvada şampiyon takım 15 bin, ikinci olan takım 10 bin ve üçüncü olan takımlar 5 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.

21

BAŞKAN KOLCU, FİLİSTİNDEKİ ZULME DİKKAT ÇEKTİ

Kocaeli Kocaeli Gümüşhane Dernekler Federasyonu’nun organize ettiği GÜDEF futbol turnuvasının final gecesi, Filistin’de yaşanan zulümlere dikkat çekmek amacıyla özel bir etkinlikle dolu bir geceye dönüştü. Federasyon Başkanı Selamı Kolcu tarafından final gecesinde önemli bir konuşma gerçekleştirildi.

Kolcu yaptığı konuşmada, “Çok kıymetli Gümüşhaneli hemşerilerim sizleri sevgi, saygı ve hürmetle selamlıyor, Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen organize ettiğimiz GÜDEF futbol turnuvasının final gecesine hoş geldiniz.”dedi

Kolcu konuşmasının devamında, Gümüşhane’nin onur ve gurur kaynağı olan Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi’yi anarak hizmetin temel esas olduğunu vurguladı. Ayrıca Federasyonun amacının birlik ve beraberliği sağlamak, gençlere kültürlerini aktarmak ve ilimize hizmet etmek olduğunu belirtti.

Kolcu, futbolun birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma gücünü vurgulayarak, organizasyonun bu hedeflere ulaştığını ifade etti.

Filistin’e vurgu yaparak, “Filistin halkının yanında olduğumuzu ve zalim Siyonist İsrail’i kınadığımızı özellikle ifade ediyorum” dedi.

Gecenin sonunda Kolcu, Kocaeli’nin çeşitli illerinden göç alan insanların kültürel zenginliğini vurgulayarak, Gümüşhane’nin kültürünü ve geleneklerini yaşatarak bu şehirlerde katma değer oluşturmanın önemini vurguladı.

Federasyon Başkanı, birlik ve beraberliğin büyük bir güç olduğunu belirterek, Gümüşhane’den gelen derneklerin Kocaeli’de büyük bir aile oluşturduğunu ifade etti.

Son olarak Kolcu, organizasyona katılan tüm misafirlere, takımlara, sponsorlara, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı’na, Gebze Belediye Başkanı’na ve diğer katkı sağlayanlara teşekkür etti ve birlik, beraberlik, saygı ve sevgi dilekleriyle konuşmasını tamamladı.

ÖDÜL VE PLAKETLER DAĞITILDI

Gecede konuşma yapan MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner, Turnuva Anasponsoru Efora Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Şenel’de turnuvayı düzenleyen dernek yönetimine teşekkür ederek Filistin’de yaşanan zulmü kınadı.

Konuşmaların ardından ise final gecesinde ödül töreni gerçekleştirildi. Turnuvada dereceye giren takımların yanı sıra turnuvaya katılan tüm takımlara, turnuvaya destek olan sponsorlara, en centilmen futbolcu ve gol kralına ödüller ve plaketler verildi.

İlgili Makaleler