Güncel

Sancak neden açıldı?

Sevgili okurlarım sancağın neden açıldığı konusunda benim kesin bir fikrim yok henüz. Bekleyelim önümüzdeki günlerde sebebi açıklanır da hepimiz öğreniriz.

Sancak neden açıldı?

Sevgili okurlarım sancağın neden açıldığı konusunda benim kesin bir fikrim yok henüz. Bekleyelim önümüzdeki günlerde sebebi açıklanır da hepimiz öğreniriz.

Geçen haftalarda Kocaeli Gazeteciler Cemiyetimizin yönetim kurulunun Türkiye Büyük Millet Meclisine giderek bütün partilerin Kocaeli milletvekillerini ziyaret ettiler. Diğer milletvekilleri birkaç nezaket cümleleriyle cemiyetimiz heyetini Meclis’teki odalarında ağırladılar.

Ancak Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı cemiyetimiz yönetim kuruluna yaptığı açıklamada “Bu dönem MHP’ye en azından bir belediye vermezlerse, beni seçim çalışmalarında Kocaeli’de göremezler” demiş.

Tabii bu sözler hemen çok tepki çekti. Partisinin Lideri Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada “Futbol hayatında 3 büyük kulüpte oynama geleneğini siyasette de mi sürdürmek istiyor? Tercih kendisinindir!” sözlerini sarf ettiğini hep duyduk televizyon haberlerinde.

Daha sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kocaeli Milletvekili Sancaklı’nın partiden istifasının istendiğini bildirmişti.

En sonunda da Saffet Sancaklı sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi: “Mensubu olmaktan şeref duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden; yerel seçim sürecinde Cumhur İttifakını ve Partimizi her türlü tezvirat ve spekülasyondan uzak tutmak gayesiyle, Sayın Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda istifa ediyorum”. Olayın özeti bu şekilde…

19

Ama bu konuşma ve istifadan sonra ilimizde siyasi ortamlarda çok konuşuldu bu olay.

20

Tam olarak bilmeyenler için Sancaklı’nın kısa bir özgeçmişini yazayım:

21

Futbolculuk dönemi, hangi kulüplere transfer olduğu bu yazının konusu değil. Siyasi özgeçmişini kısaca özetleyeceğim. Futbolu bıraktıktan sonra bir süre yine futbolun içinde kalıp menajerlik yaptı. Daha sonra siyasete yöneldi. 2011 seçimlerde İstanbul 2. Bölge’den milletvekili 5. Sıradan milletvekili adayı oldu ama kazanamadı. İstanbul’da kazanamayınca aklına Kocaeli geldi. Kocaelispor’da 1991-1994 tarihleri arasında 3 yıl, daha sonra da 1995-1996 sezonunda bir yıl futbol oynadı. Yani Kocaelispor’a transfer oldu, anlaştığı miktar üzerinden parasını aldı futbolunu oynadı, sözleşmesi bitince de başka kulübe gitti.

Futbolu bıraktıktan sonra siyasete atılınca İstanbul’dan milletvekili olup kazamayınca aklına Kocaeli gelmiş galiba.2014 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu kazanamadı. Daha sonra Kocaeli’den birinci sıradan milletvekili adayı oldu. “Kocaeli’nin kaptanı var” sloganıyla donatıldı ilimiz. 2015-2019-2023 seçimlerinde üç dönem milletvekili seçildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir