Güncel

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı

Kandıra Lisesi Mezunları Derneği (Kalimder) tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Pilav Günü Etkinliği, bu yıl 18. kez Namazgâh mesire alanında yapıldı.

Kandıra Lisesi Mezunları Derneği (Kalimder) tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Pilav Günü Etkinliği, bu yıl 18. kez Namazgâh mesire alanında yapıldı. Pandemi nedeniyle iki yıl ara verilen etkinlik, 2005 yılından beri devam eden bir gelenek olarak büyük ilgi gördü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı

Etkinlik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından, bu yılın ev sahibi olan yeni başkan Sertaç Tugay, açılış konuşmasını yaptı. Tugay, etkinliğin Türkiye’de nadir görülen bir mezunlar derneği geleneği olduğunu, okuldan mezun olmuş ve öğretmenlik yapmış pek çok kişiyi bir araya getirdiğini, Kandıra Belediyesi’nin katkılarına teşekkür ettiğini söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı

Etkinlikte, Kalimder’in kurucu başkanı Aygün Aynagöz’e plaket verildi. Ayrıca, okulda öğretmenlik yapmış olan ÇYDD Kandıra Şube Başkanı Sevim Deren, Cebir öğretmeni Cevdet Akın, Fen Bilgisi öğretmenleri Emine Kiremitçi ve Davut Yavuz, eski okul müdürlerinden merhum Süleyman Şengül’ün eşi Fatma Şengül, Türkçe öğretmeni Mehmet Bayrak, Sosyal Bilgiler öğretmeni Süleyman Bayram, Ayten Terzi ve eşi Sezai Terzi, Matematik öğretmeni Bekir Taşçı, Edebiyat öğretmeni İpek Sümer, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni ve eski okul müdürü Hasan Tokgöz gibi isimler de eski öğrencilerinin teşekkür belgelerini aldılar.

Etkinlikte pilav ikramının yanı sıra bol bol sohbet eden ve hatıra fotoğrafı çeken mezunlar, akşam da Sertaç Tugay’ın sahne aldığı Kerpe Gökhan Otel’de gala yemeğine katıldılar. Müzik eşliğinde gece boyu eğlenen mezunlar, gelecek yıl tekrar buluşmak üzere vedalaştılar.

İlgili Makaleler