Güncel

SEDAŞ’tan önemli uyarı

SEDAŞ, elektrik hatları altında uçan balon, dilek feneri, havai fişek gibi yanıcı ve patlayıcı materyallerin kullanılmaması gerektiği uyarısında bulundu.

SEDAŞ’tan önemli uyarı

Elektrik şebekelerine yapılan müdahalelerin olumsuz sonuçlar doğuracağına dikkat çeken SEDAŞ, elektrik hatları altında uçan balon, dilek feneri, havai fişek gibi yanıcı ve patlayıcı materyallerin kullanılmaması gerektiği uyarısında bulundu.

SEDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.) sorumluluk sahasında bulunan alanlarda enerji nakil hatları altında veya yakınında kullanılan uçan balon, dilek feneri, havai fişek gibi yanıcı ve patlayıcı materyallerin can ve mal güvenliği açısından olumsuz sonuçlar doğuracağına dikkat çekti.

Elektrik arızaları, enerji açma-kesme, armatür arızası, elektrik tellerine temas eden cisimler gibi durumlarda en kısa sürede SEDAŞ teknik ekiplerine bilgi verilmesi, elektrik dağıtım şebekelerine sadece SEDAŞ teknik ekiplerinin müdahale edebileceği ve üçüncü şahısların müdahalesinin ölümlü kazalara yol açabilmesi nedeniyle tehlikeli ve yasak olduğunun altı çizildi.

Özellikle uçan balonlarla yapılan açık hava etkinliklerinde olası olumsuz durumların önüne geçmek için önlem çağrısı yapan SEDAŞ yetkilileri “Uçan balon, dilek feneri, silah ve havai fişeklerin elektrik şebekelerine teması olumsuz sonuçlara neden oluyor. Enerji nakil hatlarında iletkenlere temas olmasa bile emniyet mesafesi ihlalinde çarpılma riski olduğu unutulmamalıdır” şeklinde açıklama yaptı.

 

19

20

21

İlgili Makaleler