Gündem

Şehr-i İzmit Kafe, hem dijitalde hem gönüllerde buluşma noktası 

Şehr-i İzmit Kafe, hem dijitalde hem gönüllerde buluşma noktası 

 

Açıldıktan sonra bölgenin buluşma, dinlenme ve bir araya gelme ihtiyacını karşılayan Şehr-i İzmit Kafe hem sosyal medyada, hem de cuma günleri ikramlarla ağırlanan cami cemaatinin gönlünde yerini aldı

 

İzmit’in tarihini gün yüzüne çıkarmak, var olan tarihi mekanlarla halkı bütünleştirmek ve tarihi dokuları yaşamın birçok alanıyla buluşturarak kültür turizmi potansiyelini yükseltmek amacıyla çalışması başlatılan İzmit İçkale ve Çevresi Kentsel Sit Alanı Canlandırma Projesi vatandaşlar da karşılık bulmaya başladı. Beş bölgeden oluşan proje kapsamında İzmit Belediyesi tahsisi kendisinde olan Tarihi Süleyman Paşa Hamamı’nı ve ziyaretçilerine körfezi keyifle seyretme fırsatı sunan Şehr-i İzmit Kafe’yi açarak halka kazandırıldı.

 

BULUŞMA NOKTASI OLDU

19

 

20

Projenin tüm aşamalarında kadın, çocuk, erkek, yaşlı, genç herkesin görüşlerini anketler yoluyla alan ve mahallelinin önerileriyle ihtiyaçlarını tespit eden İzmit Belediyesi, aylar süren çalışma neticesinde tarihi yapıyı tüm doğal dokusuyla sosyal yaşam ve üretim alanı olarak İzmitlilere sundu. Kısa sürede bölgede sosyalleşme ve etkinlik alanı ihtiyacını karşılayan, kadınlara atölye çalışması imkanı sunan tarihi mekan, mahallelinin ve sohbet gruplarının buluşma noktası oldu.

21

 

CUMA SONRASI İKRAMLAR

 

İzmit Belediyesi de projenin tüm aşamalarında kendilerini yalnız bırakmayan, samimi ve gerçekçi ifadelerle beklentilerini, ihtiyaçlarını ve memnuniyetlerini paylaşan bölge halkına teşekkürlerini sunuyor. Güleryüzlü hizmeti ve sosyal belediyecilik yaklaşımlarıyla halkın kalbine giren İzmit Belediyesi “İkramlar bizden, sohbet sizden olsun” diyerek bir geleneği daha yaşatıyor. Her hafta cuma namazının ardından cami cemaatini misafir ederek cami çıkışı sohbetlerinin sürmesini sağlıyor, ücretsiz ikramlarıyla paylaşımlarına tat katıyor.

 

ARTIK SOSYAL MEDYADA

 

Vatandaşların doğum günü kutlamaları, geniş katılımlı toplantılar, eğlenceli anların yaşandığı gün buluşmaları, sınıf organizasyonları gibi özel zamanlarında Şehr-i İzmit Kafe tercihi sıklaştı. Kısa sürede vatandaşın nazarında eşsiz manzaraya karşı güzel anıların yaşandığı, huzurlu ve tarih kokan mekan haline gelen Şehr-i İzmit Kafe, sosyal medyada da yerini aldı. Artık vatandaşlar facebook.com/sehriizmit ve instagram.com/sehriizmit adresleri üzerinden tarihi yapıya ve mistik havasına dair tüm bilgilendirmeleri takip edebilecek, görüş ve önerilerini anında ulaştırabilecek.

 

İlgili Makaleler