Gündem

Şeker,TBMM Genel Kurulu’nda konuşma gerçekleştirdi

ŞEKER, TBMM’DE AK PARTİ GRUBU ADINA KONUŞTU

   AK Parti Kocaeli Milletvekili, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, İyi Parti’nin TBMM Genel Kurulu’nda vermiş olduğu meclis araştırması önergesi üzerine AK Parti Grubu adına konuşma gerçekleştirdi.

YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK

Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, İyi Parti’nin vermişolduğu meclis araştırması önergesi üzerine AK Parti Grubu adına TBMM Genel Kurulu’nda konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasının başında geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’da trafik kazası geçiren son başbakan Binali Yıldırım’a ve milletvekili Şamil Ayrım’a geçmiş olsun dileklerini ileten Şeker, konuşmasının devamında ise;

“Değerli milletvekilleri, son on sekiz yılda AK PARTİ hükûmetlerimiz kamu yönetiminin daha şeffaf, hesap verebilir, dürüst ve katılımcı bir yapıya dönüşmesi ve yolsuzluklarla mücadele konusunda önemli adımlar attı. Yeni anayasal düzenlemelerin yanında, birçok kanunda da değişiklikler yapıldı. Örneğin, Bilgi Edinme Kanunu, Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulmasına İlişkin Kanun, Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Kamu İhale Kanunu, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun ve Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu, Kabahatler Kanunu, Kamu Denetçiliği kurumu kurulması amacıyla Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu, Sayıştay Kanunu gibi birçok kanun bu dönem içerisinde yasallaşmıştır.”

BİRÇOK ULUSLARARASI SÖZLEŞMEYE İMZA ATILDI

19

“Yolsuzlukla mücadele konusunda taraf olduğumuz birçok uluslararası sözleşmelere de imza atılmıştır. Örneğin, Avrupa Konseyi Yolsuzluğa Karşı Medeni Hukuk Sözleşmesi, OECD Uluslararası Ticari İşlemlerde Yabancı Kamu Görevlilerine Verilen Rüşvetin Önlenmesi Sözleşmesi, Sınıraşan Örgütlü Suçlarla Karşı Birleşmiş Milletler Sözleşmesi gibi birçok sözleşmeye de yine imza atılmıştır.”

20

AK PARTİ İLE BÜTÇE YATIRIMLARA HARCANDI

21

“Değerli milletvekilleri, AK PARTİ hükûmetleri döneminde bütçe yolsuzluklara değil, geçmişte yapılan yolsuzları önleyerek yatırımlara harcanmıştır. Bunlara şöyle kısaca bir bakacak olursak; bu bütçeyle bölünmüş yollar 6.100 kilometreden 28.550 kilometreye çıkarılmış; otoyolların uzunluğu 1.710 kilometreden 3.532 kilometreye çıkarılmış; kara yolları tünel sayısı 83’ten 466’ya çıkarılmış; tünel uzunluğu 50 kilometreden 651 kilometreye, köprü ve viyadük uzunlukları 311 kilometreden 724 kilometreye çıkarılmış; hızlı tren hattı 2.074 kilometreye çıkarıldı, 26 olan havaalanı sayımız 57’ye çıkarıldı; savunma sanayisinde yerlilik oranımız yüzde 20’lerden yüzde 73’lere çıkarıldı.Yeni demiryolları, hızlı trenler, şehir hastaneleri her ile en az 1 üniversite olmak üzere 208 üniversite kuruldu.”

85 MİLYON VATANDAŞIMIZA HİZMET ETTİK

“Kısacası, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde dağları deldik, denizleri alttan, boğazları tünelden geçtik 85 milyon milletimize hizmet ettik, etmeye de devam ediyoruz.
Ziya Paşa’nın dediği gibi: ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz/Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.’ diyor, araştırma önergesine katılmadığımı ifade ediyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler