Kültür

Serhat Yabancı Körfez’de sevenleriyle buluştu

Körfez Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında Psikoterapist ve Yazar Serhat Yabancı’yı Körfez’ de sevenleriyle buluştu

Körfez Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında Psikoterapist ve Yazar Serhat Yabancı’yı Körfez’ de sevenleriyle buluştu

Serhat Yabancı Körfez’de sevenleriyle buluştu

Körfez Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkiliklerde, Psikoterapist ve yazar Serhat Yabancı Körfez’ de sevenleriyle buluştu. Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide evlilikteki sorunlara, huzursuzluklar, çözümlenmeyen konulara değindi. Yazdığı kitaplardan örnekler veren Serhat Yabancı, “Bir çift mutluluk üretemiyorsa sorun üretir. Geçmişteki olaylar, yarının kaygıları ve elalemin ne dediğine takılır kalır. Bunlar bizim temel problemlerimiz. Bunları aşmadan sağlıklı bir evlilik yürütmek mümkün değil’’ dedi.

ZEHRA COŞKUN SALİH
ZEHRA COŞKUN SALİH

ÖNCE KENDİNİZE DEĞER VERİN

İnsanın öncelikle kendine değer vermesi gerektiğini söyleyen Serhat Yabancı, “Mutsuz bir anne-baba iyi bir çocuk yetiştiremez. Çocuklara ayna olmalıyız, onlara mutluluklarımızı göstermeliyiz. Çocukken tek amaç anne-babasını mutlu etmek olan bir birey büyüdüğünde de çocuklarını mutlu etmeye çalışır. Ben bu nesile ‘Kayıp Nesil’ diyorum. Bizler nasıl mutlu olacağımızı bilemiyoruz ve sadece bir amaç için konuşuyoruz. Önceliği kendimize vermeliyiz ki mutlu bir birey olalım, mutlu nesiller yetiştirelim. Kendine değer veren insanlar dışarıda da değer görür. Siz kendinize değer verin ki değer görün ‘’ dedi.

KİTAPLARINI İMZALADI

Yazdığı kitaplardan da örnekler vererek söyleşisini tamamlayan Serhat Yabancı, kendisine yöneltilen sorulara da tek tek cevap verdi. Yabancı, söyleşi sonrasında da Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nin girişinde kitaplarını imzaladı. Söyleşiyi dinleyenler arasında Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün eşi Hatice Söğüt, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zehra Coşkun Salih ve meclis üyeleri de katıldı.

19

20

21

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir