Yaşam

SOSYAL HİZMETLERDEN AİLELERE DESTEK 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Hizmetler Merkezi’nin destekleri hız kesmeden devam ediyor.  

21/12/2023  

Yazan: Sümeyye Yaman  

e-mail: smyymn2005@icloud.com  

SOSYAL HİZMETLERDEN AİLELERE DESTEK 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Hizmetler Merkezi’nin destekleri hız kesmeden devam ediyor.  

2015 yılından beri bütün ülkede uygulanan bu hizmet modeli İzmit’te de hala devam ediyor. İzmit Sosyal Hizmetler Merkezi görevlileri konuyla ilgili sorularımızı cevapladı. 

 Yetkililer modelle ilgili açıklama yaparken ‘Çocuklara sunulan hizmet modelleri koruyucu, önleyici ve destekleyici hizmet modelleridir. Çocuğun içinde bulunduğu risklere ilişkin çocukların koruma altına alınması, sağlık ve eğitim tedbirleri alınması gibi hizmetler sunulmaktadır. Çocuklarının temel ihtiyaçlarını en düşük seviyede bile sürdürmekte güçlük çeken ailelerin kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici bir süre verilen ekonomik destekler ve psiko-sosyal destek sistemidir.’ dedi. 

19

Bu hizmetlerden yararlanan aileler düzenli olarak denetlenerek gıda, kıyafet, fatura ve kırtasiye yardımlarının devamlılığı sağlanıyor. Yardım alan bu aileler kendilerinin ve çocuklarının temel ihtiyaçlarını desteksiz karşılayabilecek duruma gelene kadar takip ve koruma altında kalmaya devam edebiliyorlar.   

20

21

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir