Gündem

Soylu’yu küçük düşürdükleri gerekçesiyle yayın durdurma cezası

SAÄ°T AYDIN, “RTÃœK HALKA KARÅžI Ä°HANET İÇİNDEDÄ°R”

CHP Kocaeli Önceki Dönem Ä°l Yönetim Kurulu Ãœyesi Sait Aydın, RTÃœK’ün Halk TV’ye verdiÄŸi yayın durdurma ve para cezalarını sert bir dille eleÅŸtirdi. Sait Aydın, “Özgür basını susturmaya çalışmak bu topraklarda yaÅŸan bütün insanlara ihanettir” dedi.
 Halk TV’ye İçiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu’yu küçük düşürdükleri gerekçesiyle para ve yayın durdurma cezası veren RTÃœK’ün kararını doÄŸru bulmayan CHP Kocaeli Önceki Dönem Ä°l Yönetim Kurulu Ãœyesi Sait Aydın, Özgür basını susturmaya çalışmanın memlekete ve milletimize hiç bir faydası olmayacağını söyledi. Aydın, iktidarın havuz medya oluÅŸturarak gerçekleri yurttaÅŸtan saklamaya çalıştığını ifade ederek; “DoÄŸruları söyleyen, cesaretli, halkı ve hakkı düşünen basın dikta rejimine raÄŸmen asla susturulamayacak.” dedi.
  CHP Milletvekili Ali Mahir BaÅŸarır’ın Halk TV’de katıldığı “Sözüm Var” programında narco devlet eleÅŸtirisi nedeniyle televizyona RTÃœK tarafından para ve program durdurma cezası verildi. Ä°ktidarın sürekli kendi ideolojisinden olmayan kanallara yalan beyanlara sığınarak ceza verilmesi talimatı verdiÄŸini belirten CHP Kocaeli Önceki Dönem Ä°l Yönetim Kurulu Ãœyesi Sait Aydın , “Mevcut hükümet yine halkın faydasına hizmet vermesi gereken bir devlet kurumunu kendi siyasi emellerine göre yönettiÄŸine tanık oluyoruz. Halkın vergileriyle kamu yararına hizmet vermesi gereken devlet kurumları maalesef amaçlarının dışında çalışıyor. Egemenlik milletin olması gerektiÄŸi yerde otoriteye hizmet eden RTÃœK aldığı kararlar ile bu topraklarda yaÅŸan insanlara ihanet içindedir. Özgür basını susturmaya çalışan RTÃœK sudan sebeplerle doÄŸruları haykıran, gerçekleri söyleyen, belgelerle konuÅŸan ve iktidarın ideolojisini deÄŸil de halkın ideolojisini yansıtan Halk TV’ye maddi, manevi yıpratma politikası uyguluyor. Hem de bunları hiç olmadık suçlarla perdelemeye çalışıyor. KonuÅŸulan gerçeklerin üzerini örtmeye çalışan hükümet devletin kurumunu tetikçi olarak kullanıyor. Hükümet halkın gerçekleri öğrenme hakkını elinden bu ÅŸekilde almaya çalışıyor. CHP iktidarında bunların hepsinin hesabı sorulacaktır” açıklamasında bulundu.

Ä°lgili Makaleler