Gündem

TES’ten üyelerine eğitim

TES’ten üyelerine eğitim

Türk Eğitim Ssen Kocaeli Şubesi, üyelerine iki gün süren eğitim verdi

Türk Eğitim Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Yaşar Şanlı, üyelerine yönelik hafta sonunu kapsayan bir eğitim verdiklerini açıkladı. Erasmus programlarını tanıma, geliştirme gibi alanlarda birçok eğitimin verdiği programda konuşan Başkan Şanlı, “Yaparsa Türk Eğitim-Sen Yapar mottosu ile hareket eden Türk Eğitim-Sen Kocaeli 1 No’lu Şubesi, laf değil iş üretmeye devam ediyor” dedi. iki gün süren eğitimi ise Ramazan Kocatürk verdi.

TES’ten üyelerine eğitim
TES’ten üyelerine eğitim

VERİLEN EĞİTİMLER

Türk eğitim Sen üyesi öğretmenlere AB Hibe Programları hakkında bilgi sahibi olma ve farkındalık geliştirme, AB Erasmus Plus Programını tanıma ve programın mantığını kavrama, Erasmus+ KA1 ve KA2 hakkında teorik bilgiler edinme, Erasmus+ KA1 ve KA2 proje formlarının doldurulması hakkında uygulamalı bilgiler edinme, Erasmus+ KA1 ve KA2 projeleri yazma becerisi kazanarak projeler tasarlama, tasarlanan projelerin hibe bütçelerini hesaplama ve yönetebilme, Proje Döngü Yönetimi (PCM) yeterliliği ile proje tasarlama, yazma, yürütme, yönetme, uygulama ve neticelendirme aşamalarını öğrenme, Erasmus+ KA1 ve KA2 projeleri alanında profesyonel uzmanlık yapma eğitimleri verildi.

‘NİTEL BECERİ’

Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi; üyelerine özel 17-18 Eylül 2022 tarihlerinde 16 saatlik ‘Ab Projeleri Hazırlama Teknikleri Eğitmen Eğitimi’ kursunu gerçekleştirdi. Kocatürk Danışmanlık Özel Eğitim Hizmetleri Turizm ve Proje Hizmetleri Tic. San. Ltd. Şti. denetim ve danışmanlığında gerçekleşen ve tamamen ücretsiz olan eğitime Kocaeli il genelinden 100 okuldan 100 öğretmen katıldı. Avrupa Birliği’nin 2021-2027 yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanında uyguladığı Erasmus+ hibe destek programı kapsamında verilen eğitimle öğretmenlerimiz AB fon kaynaklı projeler kapsamında projeler hazırlayıp başvuru yapabilecek düzeye gelecektir. Böylelikle öğretmenlerimiz mesleki uzmanlık alanına nitel bir beceri daha ekleyecektir” diye konuştu.

19

20

21

İlgili Makaleler