Kültür

TÜRK EDEBİYATININ KALBİ GÖLCÜK’TE ATIYOR

Gölcük Belediyesi, Türk edebiyat dünyasına yön veren sempozyumlar serisinin beşincisi olan Büyük Doğu ve Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumu geniş katılımla başladı.

TÜRK EDEBİYATININ KALBİ GÖLCÜK’TE ATIYOR

BÜYÜK DOĞU VE NECİP FAZIL KISAKÜREK SEMPOZYUMU BAŞLADI

Gölcük Belediyesi tarafından düzenlenen ve birbirinden değerli akademisyenlerin bildirilerini sunduğu sempozyumlar serisi; Büyük Doğu ve Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumu, Türkiye’nin dört bir yanından gelen akademisyenler, şair, yazar, felsefeci ve filozofların katılımı ile Kazıklı Kervansarayı Kültür Yapısı’nda başladı.

SEMPOZYUMUN AÇILIŞINA YOĞUN KATILIM
SEMPOZYUMUN AÇILIŞINA YOĞUN KATILIM

Gölcük Belediyesi, Türk edebiyat dünyasına yön veren sempozyumlar serisinin beşincisi olan Büyük Doğu ve Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumu geniş katılımla başladı. Türk Dili ve Edebiyatı – Servet-i Fünûn Sempozyumu ve kitabı, ‘Sırat-ı Müstakîm – Sebilürreşat ve Mehmet Akif konulu sempozyum ve kitabı, 100.yılında Dergah Mecmuası ve kitabını, Diriliş Dergisi ve Sezai Karakoç Sempozyumu ve kitabını Gölcük Belediyesi, bu yıl da; sempozyum serisinin beşincisinde, Türk düşünce ve edebiyat dünyasının önemli ismi merhum Necip Fazıl’a atfen düzenledi. Üstat Necip Fazıl’ı genç kuşakların tanıması ve edebiyat dünyasına katkısını aktarmak için düzenlenen sempozyum, geçmiş dönem Milli Eğitim ve Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın açılış konuşmasıyla başladı.

SEMPOZYUMUN AÇILIŞINA YOĞUN KATILIM

Sempozyumun açılışına ev sahibi Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve Avcı’nın yanı sıra Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Doç Dr. Mustafa Eren, Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, İl Müftüsü Sinan Cihan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nail Ekiz, AK Parti İlçe Başkanı Kemal Yavuz, MHP İlçe Başkanı Derya Çavdar, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, akademisyenler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

SEMPOZYUMUN AÇILIŞINA YOĞUN KATILIM
SEMPOZYUMUN AÇILIŞINA YOĞUN KATILIM

TÜRKÇE’YE KATKI SAĞLAYABİLİRSEK NE MUTLU BİZE

19

Türk edebiyat dünyasına katkı sunan beşinci sempozyumun açılışı konuşmasını yapan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Belediye dendiğinde akla rutin belediyecilik hizmetleri geliyor. Bunları Allah’ın izniyle yapmaya devam ediyoruz. Bu konuda hiçbir eksikliğimiz yok. Halkla yerel yönetimin yani devletin en fazla temas ettiği alan belediye. Kültürel hizmetlerin de özellikle üzerinde durulması gerektiğinin düşünerek ilk günden beri bu çalışmaları yapıyoruz. Bir ilçeden büyük Türk milletine ve bu büyük milletin konuştuğu Türkçe’ye biz de bir katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize. Katılan herkese şükranlarımı sunuyor, sempozyumun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

20

“GÖLCÜK İLÇESİ ADINI HER ALANDA DUYURACAKTIR”

21

Daha sonra söz alan Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Beklenen’ adlı şiirini okuduğu konuşmasında, “Büyük üstat Necip Fazıl Kısakürek’i, Büyük Doğu Mecmuası ve onunla özdeşleşen akımı sempozyum haline getiren ve bu alanda kültür faaliyetlerini devam ettiren Başkan Sezer’e teşekkür ediyorum. Bizim zamanımızda belediyeler rutin işler yapardı. Gölcük Belediyesi

İlgili Makaleler