Spor

Türk futbolu adına mutlu bir gece

Basketbol maçındaki gibi top bir o sahada bir bu sahada.. Bununla beraber Okan hoca bu maça çok iyi hazırlanmış, ve takımını da çok iyi oynattı.

Türk futbolu adına mutlu bir gece

Son yıllarda izlediğim en müthiş derbiydi. Basketbol maçındaki gibi top bir o sahada bir bu sahada.. Bununla beraber Okan hoca bu maça çok iyi hazırlanmış, ve takımını da çok iyi oynattı.

Daha ilk dakikalarda Galatasaray yakaladığı ofsayt golleriyle bu maçı almaya geldiğini belli ediyordu. Nitekim Olivera’nın sert şutla attığı gol ile sarı kırmızılılar performanslarını artırırken, Fenerbahçe’de moraller bozuldu. Jesus gerçekten iyi bir hocayken bu duruma düşmüş olmasının bana göre tek nedeni; diğer takımların Jesus’un oyun tarzını çözmüş olmaları.

Maç sonu Galatasaraylılar saha da sevinirken, Jesus oyuncularını sahada toplayıp, “daha hiç bir şey bitmedi, kendinizi toparlayın” mesajı büyük hocaların yapacağı güçlü bir tavırdı. Nitekim daha geride on yedi maç var, dört puanlık fark bu sistemde çokta önemli değil.

Gelelim Mauro İcardi’ye. Bu oyuncuyu takıma kazandırmak için aylarca peşinde koşup, bir o kadar da sabırla beklemiş olmaları bu akşam daha iyi anlaşıldı. Geri pası takip edip, topu kapıp çaprazdan tavana vurup o golü atmak her santrofor’un harcı değildir. Müthiş bir gölcü, kabul etmek lazım.

Yazımın başında, bu akşamki oyundan bahsederken, “Türk futbolu adına mutluyum” demiştim.

Çok güzel bir futbol izlettirdikleri için her takım oyuncularımızı kutluyorum. Kavgasız dövüşsüz, fair play’e uygun bir derbi izledik. Sadece İrfan Can Kahveci’nin pozisyonu keşke olmasaydı. Profesyonel bir futbolcu böyle sorumsuzca davranıp, takımını eksik bırakmamalıydı.

19

Maçı başarıyla yöneten hakem Halil Umut Meler, bir çoğumuza umut verdi. Gördüğünü çaldı, eyyam yapmadı. Ufak tefek bir kaç hata sonuca etki etmediğinden bunun üzerinde durmaya bile gerek görmüyorum.

20

Bu sonuçla ne Galatasaray şampiyonluğunu ilan etti, ne de Fenerbahçe’nin şampiyonluk umudu söndü. Daha on yedi hafta var. Bunun kar’ı kışı, sakatlığı, kart cezaları var. Son haftaya kadar heyecanın devam edeceği düşüncesindeyim. Lig sonuna kadar güzel futbol, fair play çerçevesinde oyun ile Türk futbolunu ileriye taşıyacak başarılı gelişmeleri arzu ediyorum. Eminim hepimiz bunu gönülden diliyoruz.

21

Sevgiyle kalınız.

İlhan Akbulut

İlgili Makaleler