Gündem

Ücretsiz diyetisyen hizmetinde 1 yılda 3 bin seans yapıldı

İzmit Belediyesinin ücretsiz diyetisyen hizmetinde 1 yılda 3 bin seans yapıldı
İzmit Belediyesi’nin ücretsiz diyetisyen hizmeti Kadın Girişimciler Merkezi’nde devam ediyor. 2021 yılı boyunca 1600 İzmitli’nin yararlandığı diyetisyen hizmeti, halktan yoğun ilgi görüyor
Sosyal belediyecilikte fark yaratarak hizmetlerini sürdüren İzmit Belediyesi çalışmalarına devam ediyor. ‘Sağlıklı İzmit, zinde İzmitliler’ için ücretsiz olarak diyetisyen hizmet sunan İzmit Belediyesi bünyesinde görev yapan diyetisyen Gizem Aydın son bir yıldır destek talebinde bulunan 1600 vatandaşla 3000 seans gerçekleştirdi. Diyetisyen Aydın, haftada 48 danışanla ilk seansı, 45-50 danışanla da kontrol seansı olmak üzere yaklaşık 100 vatandaşa hizmet veriyor.
1600 İZMİTLİ YARARLANDI
Yaklaşık bir yılda 1600 İzmitli’nin ücretsiz diyetisyen hizmetinden yararlanmasını sağlayan İzmit Belediyesi, daha sağlıklı bir yaşam sürdürmek isteyen ancak ekonomik durumları izin vermediği için bu desteği alamayan birçok İzmitli’ye kapılarını açtı. Pazartesi, salı ve çarşamba günleri ilk seans; perşembe ve cuma günleri ise kontrol seansları olmak üzere haftanın beş günü hizmet veren İzmit Belediyesi, her İzmitlinin sağlıklı bir yaşamı sürmesini amaçlıyor.
ÜCRETSİZ HİZMET
Ücretsiz diyetisyenlik hizmetini 7’den 70’e herkese sunan İzmit Belediyesi, hastalıklarda beslenme, kilo alma, kilo verme, gebelik ve emzirme dönemi beslenmesi, çocuk beslenmesi, adölesan (ergen) beslenmesi, sporcu beslenmesi ve kilo yönetimi gibi alanlarda ihtiyaca göre destek veriyor. Tüm vatandaşlar kısa adı İZGİM olan İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi’nde sürdürülen diyetisyenlik hizmetine veya almak istediği eğitimlere ücretsiz olarak rahatlıkla erişebiliyor.
AYRINTILI İNCELEME
Seansların işleyişi hakkında bilgi veren diyetisyen Gizem Aydın, “ Seanslar 25-30 dakika arası sürüyor. İlk görüşmede danışanlardan 24 saatlik besin tüketim kaydı alınıyor herhangi bir kronik rahatsızlığı varsa öğreniliyor ve danışanlar hakkında ayrıntılı bilgiler alınarak kayıt oluşturuluyor. Danışanların son 3 ay içerisinde yaptırmış oldukları kan tahlilleri de incelenerek elde edilen bilgiler ışığında kişiye özel beslenme programı oluşturuluyor. İki hafta sonra da durum değerlendirmesi yapılan kontrol seansları gerçekleştiriliyor.
HER YAŞ GRUBU BAŞVURABİLİR
Diyetisyen hizmetine her yaş grubundan kadın-erkek herkes başvurabilir. Seanslarda ilk hedef sadece kilo verme ve kilo alma değil, aynı zamanda kişiye özel diyet programları hazırlayarak bunu yaşam tarzı haline getirmek. Danışanlara sağlıklı beslenme alışkanlıklarını kazandırarak ve bunu egzersizle destekleyerek bazı hastalıkların önlenmesi veya yönetilmesi hakkında konuşarak onlara kısa bir eğitim veriyorum.
YOĞUN TALEP VAR
Bu bilgiler ışığında kişiye özel ve yaşam tarzına uygun beslenme programı hazırlanıyor.  İki hafta sonra da durum değerlendirmesi yaptığımız kontrol seanslarımız gerçekleştiriliyor. Şu an hizmetimize yoğun bir talep ve ilgi var bu yüzden vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim. Ben ve çalışma arkadaşlarım da elimizden gelenin en iyisini yaparak  değerli halkımıza en güzel şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

İlgili Makaleler