Gündem

Ülkemizin geleceği Kocaeli’de şekilleniyor

Ülkemizin geleceği Kocaeli’de şekilleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10. Açılış Bayramı için  geldiği İzmit Milli İrade Meydanı’nda kendisini bekleyen on binlerce vatandaşa seslendi. Ülkemizin geleceği Kocaeli’de şekilleniyor” dedi.

Ülkemizin geleceği Kocaeli’de şekilleniyor
Ülkemizin geleceği Kocaeli’de şekilleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10. Açılış Bayramı için  geldiği İzmit Milli İrade Meydanı’nda kendisini bekleyen on binlerce vatandaşa seslendi.  Ülkemizin geleceği Kocaeli’de şekilleniyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Kocaeli programına Bilişim Vadisi’nde “Kocaeli’ye Değer Katanlar” programı ile başladı.  İş insanlarına ödüllerini takdim eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra İzmit’te Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen 8,5 milyar lira değerindeki 425 eser ve yatırımın resmi açılışının yaptı.  ‘10. Açılış Bayramı’ töreninde resmi rakamlara göre  topam 70 bin vatandaş ve partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bayraklarla çoşkulu karşıladı.

 

Çok sayıda partili katıldı

Kocaeli Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen programa İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ekonomi Bakanı Nureddin Nebati Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Vali Seddar Yavuz, AK Parti Milletvekilleri Fikri Işık, Emine Zeybek, İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır, Cemil Yaman, MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve çok sayıda partili katıldı.

19

70 Bin Kişiye Seslendi

20

Saatler süren bekleyişin ardından İzmit’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış töreninde konuşmak için kürsüye çıktığı sırada karşılaştığı büyük coşkuya teşekkür etti. Milli İrade Meydanına katılanların resmi sayısını açıklayan Cumhurbaşkanı, kürsüde yaptığı konuşmada bu rakamın 70 bin kişi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında “Neredeyse iki yıla yaklaşan bir aranın ardından bugün sizlerle bir aya gelmiş olmanın memnuniyeti içerisindeyim. Rabbim kardeşliğimizi daim eylesin. Rabbim bizlere iki cihan yoldaşlığı nasip eylesin. Kocaeli, hep yanımızda oldun. Biz de Kocaeli’yi geliştirmek, kalkındırmak için her türlü desteği verdik, veriyoruz. Maşallah! bu ne büyük coşku? Biz milletimizle yoldaş olduğumuz için hak yolunda, hizmet yolundan, eser yolundan asla şaşmadık. Maşallah, kardeşlerimizin coşkusu da bugün maşallah yerinde” ifadelerini kullandı.

21

Kocaeli Destan Üstüne Destan Yazıyor

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: “İnşa ettiğimiz otoyol, köprülerle, limanlarla ve toplu konut projeleriyle ülkemizin geleceği burada şekilleniyor. Kocaeli tüm yatırımların merkezinde yer alarak, destan üstüne destan yazıyor. Yeşilinin ve denizinin doğal güzellikleriyle iç turizmde önemli olan Kocaeli bu alanda kendini geliştiriyor. Ülkemizin dört bir yanından gelmiş olsa da aynı ortak gelecek hayali etrafında kenetlenmiş, kardeşlik iklimiyle gurur duyuyoruz. Sağlıkta ise şehir hastanemizi bir an önce bitireceğiz. Kocaeli insanı hiçbir zaman hiçbir sıkıntı yaşamayacak” dedi.

Biz sizlerle gururlanıyoruz

Erdoğan gençlere sewlendi. Sevgili gençler, siz belki hatırlayamayabilirsiniz; 17 Ağustos 1999 tarihinde merkezi Kocaeli olan bir büyük depremle sarsıldık. Bu depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Yeşilinin ve doğal güzellikleriyle de Kocaeli, bu anlamda kendini hızla geliştiriyor. Kocaeli’nin en büyük zenginliği şu insanıdır. Ülkemizin dört bir yanından gelmiş olsa da Kocaelililerin gösterdiği örnek kardeş iklimiyle gurur duyuyoruz. Biz sizlerle gururlanıyoruz. Sizler gibi mücadele arkadaşlarına sahip olmakla iftihar ediyorum dedi.

Sen haddini bileceksin!”

 

Bir ana muhalefet var birde onların yanında yavru muhalefetler var. Yavru muhalefetteki biri Kocaeli’de milletvekili. Uyuşturucu ile mücadele biz gerekeni yapmamışız. Bizim iktidarımızda ne sulu nede kuru uyuşturucuya gerek yoktur. Tayip Erdoğan’ın sulu ile kuru ile alakası olmadığını iyi bilirsin. Biz gereken mücadeleyi veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. İç İşleri bakanımızın verdiği mücadele ortadadır. Siz kendi içinizde bu uyuşturucu alanları düşün. Sen haddini bileceksin!” dedi.

Bu mücadeleyi, kimse inkar edemez

Bunların hepsiyle biz gerekli mücadeleyi verdik, veriyoruz ve vereceğiz. Bu konuyla ilgili, İçişleri Bakanımızın verdiği mücadele, şahsımın, bakanlarımızın, kabinemizin verdiği mücadele hepimiz için bilinen bir gerçektir. Sen önce kendi kadronun, ana muhalefetin içinde sulu, kuru bu uyuşturucuları alanları düşün. Sen kimlerle beraber yol yürüdüğünün farkında mısın? Önce haddini bileceksin. AK Parti iktidarının bu noktada, sulu, kuru uyuşturucu ile mücadelesini inkar etmeyeceksin. Bunu iyi bileceksin. Bizim kitabımızda uyuşturucuya yer yoktur. Hanımefendi sen önce kendi çatının altındakileri düşün. Onlarla beraber nasıl yol yürüğünü düşün. Bizim bu noktada mücadelemiz kesin ve nettir. Bu mücadeleyi, kimse inkar edemez” dedi.

Her yöntemi denediler

Erdoğan programın sonunda, “Her yöntemi denediler. Ama biz milletimizle birlikte, hazır mıyız? tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, bir olacağız, iyi olacağız diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız! İşte bu güçlü iradeyi yenemediler yenemeyecekler. Şu anda bu meydana resmi rakam, hamd olsun 70 bin kişi var. Türkiye’nin gelişmesinden kalkınmasından rahatsızlık duyan çevrelerin hepsi ümitlerini 2023’e bağlamışlar” dedi.

 

İlgili Makaleler