Son Dakika

Üniversitelerde bahar dönemi sınavları 1 Haziran’dan sonra yapılacak

Yükseköğretim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, Yükseköğretim Yürütme Kurulunca dün gerçekleştirilen toplantıda öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için üniversitelerde dönem sonu sınavlarının 1 Haziran’dan sonra yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca yüz yüze eğitim verilen programların sınavlarının yüz yüze, çevrim içi eğitim verilen programların sınavlarının çevrim içi yapılmasını kararlaştıran üniversitelerin bu kararı desteklendi. Dün gerçekleştirilen toplantıda alınan söz konusu karar, bugün üniversitelere iletildi.

Kararda şu ifadelere yer verildi:

“Kahramanmaraş merkezli depremlerin ülkemiz genelindeki etkileri, depremden etkilenen vatandaşlarımız ile öğrencilerimizin barınma durumları, sosyal koşullar ve sürdürülebilir öğretim süreçleri değerlendirilerek 2022-2023 akademik yılı bahar dönemi dönem sonu sınavlarının 1 Haziran 2023 tarihinden önce başlatılmaması hususu, 17 Mayıs 2023 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2022-2023 akademik yılı dönem sonu sınavlarının 1 Haziran 2023 tarihinden sonra yapılmasına karar verilmiştir.”

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

"Dün gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında, öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için üniversitelerde dönem sonu sınavlarının 1 Haziran’dan sonra yapılmasını kararlaştırdık. Aldığımız kararı bugün üniversitelerimize ilettik."

 

19

 

20

Hibya Haber Ajansı

21

İlgili Makaleler