Gündem

Vali Yavuz Gazi Şehit Yakınlarını Konuk Etti

Vali Yavuz, şehit yakınları ve gazilerle buluştu

Vali Seddar Yavuz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü dolayısıyla şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Vali Seddar Yavuz, Antikkapı’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle şehit yakınları ile gazilerle bir araya geldi. Programa şehit aileleri ve gazilerin yanı sıra  AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Emine Zeybek, Radiye Sezer Katırcıoğlu ve İlyas Şeker, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Alper Yeniel, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı, İl Müftüsü Sinan Cihan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak katıldı. Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’un tüm masaları tek tek ziyaret ettiği organizasyonda Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi, yemek yenildi ve sohbet edildi.

Vali Yavuz Gazi Şehit Yakınlarını Konuk Etti
Vali Yavuz Gazi Şehit Yakınlarını Konuk Etti

Bu davete icabet ettiğiniz, sofralarımıza katıldığınız

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz konuşmasında şunları söyledi: “Bu davete icabet ettiğiniz, sofralarımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ederim. Hain darbe girişiminin altıncı yıl dönümüne yaklaşıyoruz. O günleri unutuyoruz ama unutmamalıyız. O gece Türk milletinin şanlı yürüyüşünü durdurmak için girişimde bulunuldu. O akşam kutsal değerlerimizi kullananlar kan kusturdular. Milletimizin emekleriyle alınmış olan uçaklarla üzerimize saldırıldı. Aziz milletimizin 100 yıllık şanlı yürüyüşünden haberdar değilsek çocuklarımız çalınır. O gece Allah’ın kalplerine cesaret verdiği herkes tankların karşısında durdu, mermiler karşısına dikildi.

Vali Yavuz Gazi Şehit Yakınlarını Konuk Etti
Vali Yavuz Gazi Şehit Yakınlarını Konuk Etti

Bizim ordumuz yok, millet ordu olan bir devletiz.

Bu milletin evlatları o gece kutsal davası, inancı ve bayrağı için canını kaybetme pahasına korkmadan sokağa çıkmıştır. Cumhurbaşkanımızın o gece çağrıda bulunması kararsız bir çok insanının harekete geçmesini sağladı. Cumhurbaşkanımız önderliğinde hain kalkışma bastırılmıştır. Bizim ordumuz yok, millet ordu olan bir devletiz. O gece karşımıza çıkanlar asker üniforması giymiş olan hainler. Bu alçaklar insanımızı, kardeşlerimizi yok etmekten bir adım bile geri durmadılar. ‘Mağduruz’ diyerek aziz Türk milletinin şefkatini, merhametini ve sevgisini yine istismar etmeye başladılar. Bunlar bukalemun gibi oldukları yere göre renk değiştiriyorlar.

19
Vali Yavuz Gazi Şehit Yakınlarını Konuk Etti
Vali Yavuz Gazi Şehit Yakınlarını Konuk Etti

Bu vatanı kurduk ama bu vatan kolay kurulmadı.

20

Evlatlarımıza sahip çıkalım, milli şuurla yetiştirmeye özen gösterelim çünkü buna ihtiyacımız var. Çocuklarımızı tarihimizle, medeniyetimizle buluşturalım. Burada 15 Temmuz gecesinde, öncesinde ve sonrasında bu millet için çocuklarını şehit vermiş olan annelerimiz, babalarımız, eşlerimiz var. 1923 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bu vatanı kurduk ama bu vatan kolay kurulmadı. Bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık sıhhat diliyorum. 15 Temmuz’u yad ediyoruz. Gençlerimiz uğruna, mavi vatan uğruna, istikbal uğruna, 2023 uğruna, Türkiye uğruna hepinizi selamlıyorum.”

21

 

İlgili Makaleler