Diplomasi

Wang Yi, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile görüştü

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Dış İlişkiler Komisyonu Ofisi Direktörü Wang Yi, dün Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile görüştü.

Etiyopya’yı ziyaret eden Wang Yi, başkent Addis Ababa’da Etiyopya Başbakanı Abiye Ahmed ile bir araya geldi.

Görüşmede, Etiyopya’nın önemli ve etkili bir Afrika ülkesi olduğuna işaret eden Wang Yi, Çin ile Etiyopya’nın kapsamlı ve stratejik işbirliği ortakları olarak Kuşak ve Yol’un inşası ve Çin-Afrika İşbirliği Forumu gibi çerçeveler altında verimli işbirliği sürdürdüğünü dile getirdi.

Wang, Etiyopya ile işbirliği potansiyelini açığa çıkartarak ülkenin sanayileşme ve tarımsal modernizasyon sürecini hızlandırmasına, yeşil ve düşük karbonlu bir kalkınma yolu bulmasına yardım etmeye hazır olduklarını kaydetti.

Wang Yi, Çinli firmaları Etiyopya’ya yatırım yapmaya teşvik ederek, ülkenin borç baskısını azaltmaya katkı sağlamayı arzuladıklarını ifade etti.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, Çin’in kalkınma alanındaki başarılarını övgüyle değerlendirdi.

Çin’in kendi ulusal koşullarına uyan bir kalkınma yolunda ısrar ederek diğer gelişmekte olan ülkeler için de örnek oluşturduğuna dikkat çeken Ahmed, Çin’in ülkesine sağladığı büyük desteği unutmayacaklarını vurguladı.

19

Ahmed, Tek Çin ilkesine bağlı kalacaklarını ve Çin’in uluslararası meselelerdeki tutumunu desteklediklerini sözlerine ekledi.

20

Wang Yi, ziyareti sırasında Etiyopya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Demeke Mekonnen ile de görüştü.

21

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler