Diplomasi

Xi Jinping, Barbados Başbakanı’yla bir araya geldi

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, bugün Beijing’de Yaz Davos Forumu’na katılmak ve Çin’e resmi ziyaret gerçekleştirmek için ülkeye gelen Barbados Başbakanı Mia Amor Mottley’le bir araya geldi.

Xi, Barbados’un Doğu Karayipler’de Çin ile diplomatik ilişkiler kuran ilk ülke ve Çin’in bu bölgedeki iyi bir dostu ve ortağı olduğunu kaydederek Başbakan Mia Amor Mottley’in Çin’le ilişkilerin geliştirilmesini diplomasisinin öncelikliği yapmasını takdirle değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Xi, Barbados’un Çin’in hızla gelişmesinden faydalanarak Çin’le işbirliği ve kazan-kazan gerçekleştirmesi, dolayısıyla daha sağlam bir Çin-Barbados kader birliğini oluşturması arzusunu dile getirdi.

Barbados Başbakanı Mia Amor Mottley, Çin’de mutlak yoksulluğun kaldırılmasını övgüyle değerlendirerek bunun dünya ülkelerinin ortak ümidi olduğunu söyledi.

Mottley, ayrıca Cumhurbaşkanı Xi'nin öncülük ettiği Küresel Kalkınma İnisiyatifi'nin, herkesin ve her ülkenin kalkınmadan faydalanmasını hedeflediğine işaret etti ve bu konuda Çin'le aynı görüşte olduklarını belirtti.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler