Diplomasi

Xi Jinping: “Yeni Zelanda’yla ilişkilerde yeni bir dönem başlatmaya hazırız”

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin’e resmi ziyarette bulunan Yeni Zelanda Başbakanı Chris Hipkins ile Beijing’de bir araya geldi.

Xi Jinping, 2014’te Yeni Zelanda’yı ziyaret ettiğinde iki tarafın kapsamlı stratejik ortaklık kurma kararını duyurduğunu hatırlattı.

Son 10 yılda Çin-Yeni Zelanda ilişkilerinin sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde geliştiğini ve iki halka somut faydalar sağladığını dile getiren Xi Jinping, yeni bir 50 yıllık ikili ilişkiler başlatmak ve Çin-Yeni Zelanda kapsamlı stratejik ortaklığının istikrarlı ve uzun vadeli gelişimini desteklemek için Yeni Zelanda ile birlikte çalışmaya hazır olduklarına dikkat çekti.

Chris Hipkins, geçen yıl Yeni Zelanda ile Çin arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıldönümü kutlandığını ve bunun ikili ilişkiler için önemli bir kilometre taşı olduğunu vurguladı.

Chris Hipkins, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemli ekonomik, sivil ve kültürel alanları kapsayan çok düzeyli olduğunu ifade etti. Chris Hipkins, bu ziyaretin vesilesiyle iki taraflı iş birliğini yürütmek istediğini belirtti.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler