Ekonomi

Yetkili sendika sesimizi duyuramadı!

Açıklanan memur maaşları sonrası beklentilerin karşılanmadığını belirten Hürriyetçi Sağlık Sen Kocaeli İl Başkanı Öztürk, “Yetkili sendika sesimiz olamamıştır” dedi

Yetkili sendika sesimizi duyuramadı!

Açıklanan memur maaşları sonrası beklentilerin karşılanmadığını belirten Hürriyetçi Sağlık Sen Kocaeli İl Başkanı Öztürk, “Yetkili sendika sesimiz olamamıştır” dedi

Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan açıkla maile kamuçalışanlarının ve emeklilerinin 2023 yılının ilk altıaylıkmaaşzamoranları belli oldu. Buna göre en düşükmemuraylığı 11 bin 381 TL, en düşük emekli memur maaşıise 7 bin 596 TL oldu. Konu ile ilgili Hürriyetçi Sağlık Sen Kocaeliİl Başkanı Ercan Öztürk tarafından yapılan açıklama şöyle:

‘EK ZAM BEKLENTİSİ’

Yetkilisendikatarafındanbağıtlanantoplusözleşmelerdemilyonlarcakamuçalışanlarıiçinöngörülenücretartışlarısadakadüzeyiniaşamadı.Öylekimaaşlarayapılanenflasyonoranındakiartışlartoplusözleşmekazanımıolarakgösterilmeye, ücretartışıolarakyansıtılmayaçalışıldı.IsmarlamavetalimatlıTürkiyeİstatistikKurumunun (TÜİK) öncekiaylardaolduğugibiAralıkayıenflasyonoranı da bizlerişaşırtmamıştır.Hayatıngerçekleriilebağdaşmayan, çarşı-pazarenflasyonunuyansıtmayanTÜİK’inenflasyonoranlarıkamuçalışanlarınınekzambeklentisinenedenolmuştur.

‘BEKLENTİLERİMİZ KARŞILANMADI’

Toplusözleşmedeöngörülenyüzdesekizmaaşartışıüzerineenflasyonfarkınınilaveedilmesiilekamuçalışanlarınayüzde 16.4 oranındazamöngörülmüştür. Cumhurbaşkanınınyaptığıaçıklamailebuoranayüzde 8.6 refahpayıilaveedilerekyüzde 25’e çekilmiştir.Ne varkiyüzde 25 oranındakiücretartışı,kamuçalışanlarınınbeklentilerinikarşılamamıştır.Yapılanartışlabirlikte en düşükdevletmemuruaylığıolan 11 bin 381 TL ilezorunluihtiyaçlarınkarşılanmasıdahimümkündeğildir. En iyimsertahminleasgariücreteyapılanyüzde 54.5 zamoranıbeklentisinegirenkamuçalışanları ne yazıkkihayalkırıklığınauğramıştır.Asgariücretdüzeyineyaklaşankamuçalışanlarınınücretleribuşekildegiderseyakıngelecekteaynıseviyeyegelecektir.

19

‘YETKİLİ SENDİKALAR SESİMİZ OLAMADI!’

20

Baştasağlıkvesosyalhizmetçalışanlarıolmaküzerektümkamuçalışanlarıaylardırhükümeteyaptıklarıçağrı ne yazıkkikarşılıkbulmamıştır. Bu süreçteyetkilisendikalariktidaryetkilileriilekapalıkapılararkasındagörüşmeyapmaktanöteyegeçememişçalışanlarıoyalamıştır. Birkezdahagördükkiyetkilisendikalar,kamuçalışanlarınınsesiolamamış, beklentilerinikarşılamakbiryanakendiikballerinezeminhazırlamaktanöteyegitmemişlerdir.Yüzde 250 oranındaartankiralar, geçenyılyüzde 36.20 olanvebuyılyüzde 122.93 olanyenidendeğerlemeoranınagörebelirlenenvergiveharçlar, yeniyılilebirliktebaştagıdaolmaküzeretüketimmalzemelerindeyaşananartışlarkamuçalışanlarınınbelinibükecek,yaşamlarınızorlaştıracaktır.

21

HürriyetçiSağlıkSenKocaeliİl BaşkanıErcan Öztürk

İlgili Makaleler