Yaşam

Yıldırım: “Umarım ismimiz bu büyük millete hizmet etmiş birisi olarak anılır”

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Bugünü çocuklarımıza bayram olarak armağan eden gazi meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve Milli Mücadelemizi yöneten bütün milletvekillerini saygıyla rahmetle yad ediyorum. İlk meclisimizden bugüne kadar bu yüce çatı altında vekalet görevi üstlenen bütün milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum.

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza da rabbimden rahmet yakınlarına sabır diliyorum milletimizin başı sağ olsun.

Ramazan Bayramımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’yla aynı güne denk gelmesi çok manidar bir güzelliktir. Bu vesileyle aziz milletimizin her iki bayramını da yürekten tebrik ediyorum.

Dünyanın hiçbir ülkesinde eşi olmayan 23 Nisan Çocuk Bayramı Türkiye’nin ve dünyanın bütün çocukları için kutlu olsun.

Bu konuşma şahsım için özel bir anlam ifade ediyor. Milletvekili, bakan, başbakan TBMM başkanı gibi şerefli görevlerle çıktığım bu millet kürsüsünde son kez huzurlarınızdayım. Önümüzdeki yasama döneminde milletvekillerimizin yarıdan fazlası olmayacak ben de onlardan biriyim. İnsan işiyle eseri ile yad edilir. Hepimizin karnesini millet veriyor. Umarım ve dilerim ki naçizane ismimiz bu büyük millete bu büyük ülkeye hizmet etmiş birisi olarak anılır. Milletimizin hizmetinde yol arkadaşı olduk ve milletin emanetine halel getirmedik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yarım asra varan yol arkadaşlığımız vardır. Bu güzel yolculuk ve yol arkadaşlığımız hayatımın en anlamlı değerlerinden birisidir. Rabbim ömür verdikçe bu kutlu hareketin neferlerinden birisi olmaya devam edeceğim. Ülkemizin refahı halkımızın mutluluğu için muhteşem eserlere imza atmak nasip oldu. Neler yaptığımızı eserlerimizi 7’den 70’e Hakkari’den Edirne’ye İzmir’den İstanbul’a Erzincan’dan Sivas’a herkes biliyor tüm Türkiye biliyor. Son 20 yılda altyapı ve iletişim gelişmişliğinde ülkemiz 30 sıra birden yükseldi. 81 vilayetten hangisine giderseniz gidin hangi bölünmüş yoldan hangi otoyoldan hangi tünelden hangi viyadükten geçerseniz geçin hızlı tren istasyonunda bilet alırsanız hangi havaalanında uçuş saati beklerseniz bizim eserlerimizi göreceksiniz. Cumhurbaşkanımızın yanında naçizane bizim ismimiz de hatırlanacaktır. Bu şerefi bu hizmet imkanını bahşettiği için aziz milletime ve rabbime hamt ediyorum. Tabii ki bu eserler milletin desteği güven ve istikrar sayesinde gerçekleşmiştir. Demokrasi ve hukuk düzeni olmadan hiçbir iş yapamazsınız. Ne zaman ki 2002 seçimleri ile demokrasi vesayetten kurtuldu o günden itibaren Türkiye şahlanmaya başladı.

Türkiye’nin geleceği vesayet zincirini kıran kadrolar sayesinde güven altına alınmıştır. Cumhuriyetimizin en büyük kazanımı istikrar ve güvendir. Bu iki değeri korumak en temel görevimizdir.

19

14 Mayıs seçimleri şimdiden hayırlı olsun. İnanıyorum ki milletimizi güven ve istikrardan geri adım atılmasına izin vermeyecektir. Seçim inşallah Türkiye’yi demokraside hukuk düzeninde kalkınma ve refahta istikrarı daha ileriye götürecek sonuçları sağlayacaktır."

20

Hibya Haber Ajansı

21

 

İlgili Makaleler