Yaşam

Yolcu’ysan git nereye gideceksen

"Tek eşi olan erkekliğini test ettirsin! Tek kadınla doyan erkek sapıktır" demiş.

 

Yolcu’ysan git nereye gideceksen

“Tek eşi olan erkekliğini test ettirsin! Tek kadınla doyan erkek sapıktır” demiş. Bununla da yetinmeyip tek kadınla yetinmeyi tercih eden erkeklere test yaptırmalarını önermiş.

Kim söylemiş bunları?

Abdullah Yolcu söylemiş.

Abdullah Yolcu kim?

İnternette araştırdım kim olduğunu. Kendi sitesi var. Orada yazdıklarıyla kendini şöyle tanıtmış.

19

1958 Kerkük doğumlu olan Abdullah Yolcu birçok İslâm ülkesini gezerek hem çeşitli hocalardan ders ve icazet almış, hem de davet çalışmalarında bulunmuştur, İslam Dünyasında tanınan bir isimdir. Daha sonra da davet yapmak; dört mezhebin çizgisini takip ederek ehl-i sünnet ve’l-cemaat anlayışı üzere Türkiye’ye gelip Guraba Yayınevi’ni kurmuştur.

20

Ayrıca Müslüman Alimler Birliği diye bir birlik varmış bu teşkilatın da Yüksek Konsey Üyesi olduğunu belirtiyor.

21

Bu çok değerli (!) fikirlerini sosyal medyadaki hesaplarından da paylaşıyor Yolcu.

Bu haberi ben internetten görünce bir deyim aklıma geldi. Eller deliye hasret biz akıllıyadedim kendi kendime. Zaten bizde bunun gibi saçma sapan sözler söyleyen, abuk sabuk açıklamalar yapan birçok kendini bilmez varken bir de Irak Kerkük’ten gelen Yolcu’ya uğraşmayalım.

Bak Yolcu efendi senin anlayacağın dilde söyleyeyim. İslam’da erkeğin birden çok kadınla evlenmesi konusu bir zorunluluk, bir emir olmayıp izin verilmiştir. 

Çünkü zamanın şartları bunu zorunlu kılmıştır. İslam’ın ilk yıllarında kılıç kalkan savaşları yapıldığı yıllarda erkeklerin birçoğu hayatlarını kaybederek şehit olmuşlar. Kadın sayısı erkek sayısından çok fazla olmuş. Dört kat kadar arttığı tespit edilmiş. O şartlarda da erkeklere (gerekli şartlar yerine getirilmesi şartıyla) dört kadına kadar evlenme izni verilmiş.

Şimdi uzun uzun anlatmayayım gerekli şartların ne olduğunu Müslüman Alimler Birliği Yüksek Konsey Üyesisin ya sen daha iyi bilirsin gerekli şartları.

Evet, şartları bilirsin ama matematikten hiç haberin yok Yolcu efendi.

Bak sana anlatayım da dinle. Şu anda ülkemizin nüfusunun yüzde 49.9’unu kadınlar, yüzde 50,1’ini ise erkekler oluşturuyor.

Yani kadın nüfusuyla erkek nüfusu neredeyse yarı yarıya. Hatta erkek nüfus çok az da biraz daha fazla.

Senin gibi bir kısım insanlar dörder kadın alsa geri kalan erkekler bekar mı kalacak?

“Tek kadınla yetinmeyi tercih eden erkeklere test yaptırsın” diyorsun ama bence sen aklını, zekanı test ettir.

Bizde sana benzer çok adam var. Irak Kerkük’ten kalkıp neden buralara geldin de yayınevi kurdun? Git kendi ülkene test mi yaptırırsın, yayınevi mi kurarsın ne yaparsan yap. Bütün saçmalıklarını kendi ülkende gerçekleştir.

Özetle Yolcu’ysan git nereye gideceksen.

 

 

 

İlgili Makaleler