Ekonomi

2 genel baÅŸkandan ilimize ziyaret

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcıları Kadir Şahin ve Nadir Baylar ilimizi ziyaret etti. Başkan yardımcıları, sendikalarının hak arama mücadelesinde ön saflarda ye raldığı mesajını verdi

2 genel baÅŸkandan ilimize ziyaret

 

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcıları Kadir Şahin ve Nadir Baylar ilimizi ziyaret etti. Başkan yardımcıları, sendikalarının hak arama mücadelesinde ön saflarda ye raldığı mesajını verdi

 

TürkDiyanetVakıf-SenGenelBaşkanYardımcılarıKadirŞahinve Nadir BaylarbirdizitemastabulunmaküzereKocaeli’yegeldi.ŞahinveBaylan, Kocaeli’deilveilçemüftülükleribaştaolmaküzere STK temsilcileri, din görevlileriveüyelerlebirarayageldi. BaylanakabindeKamuSenilbinasındabiraçıklamayaptı.AçıklamayaKamuSen İl TemsilcisiYaşarŞanlı, TürkDiyanetVakıf-SenŞubeBaşkanıGüngörÖzcan da katıldı.

 

Açıklamanıntamamışöyle:

19

 

20

‘ÖNCELİĞİMİZ BİRLİK VE BERABERLİK’

21

TürkDiyanetVakıf-Sen,TürkiyeKamu-SenKonfederasyonunaüyeDiyanetİşleriBaşkanlığıveVakıflarGenelMüdürlüğüçalışanlarınınortak, ekonomik, sosyalvemeslekihakvemenfaatlerininkorunmasıvegeliştirilmesiiçin 2001 yılındakurulmuşbirsendikadır. Sendikamız; çalışanlarınhakvemenfaatlerininkorunmasınınyanındayenihaklarınalınmasıiçin de çalışmaktadır.Sadeceüyelerimizindeğil, bütünkamuçalışanlarınınproblemleriningiderilmesiiçinçabasarfetmektedir. Aynızamanda, ülkemizdekivedünyadakigelişmeleri de yakındantakipederekdüşünceleriniüyelerivekamuoyuylapaylaşmaktadır.Önceliğimiz; devletimizinvemilletimizinbirliği,bütünlüğüvegeleceğidir.

 

‘AHLAKLI VE İLKELİ SENDİKACILIK’

Önceliğimiz; istiklalveistikbalimizinsembolü ay yıldızlı al bayrağımızınnazlınazlıdalgalanmasıdır.Ezanlarımızınbeşvakitgöksemalaraokunmasıdır. DiyanetİşleriBaşkanlığıveVakıflarGenelMüdürlüğügibigüzideikikurumumuzun her alanda en üstseviyedeolmasıdır.Çalışanlarımızınhuzuru, mutluluğu, üretkenliğiverefahıdır.TürkDiyanetVakıf-Sen;ilkeli, kararlıveahlaklıbirsendikacılıkyapmaktadır.Sendikacılığıhizmetteyarışolarakgörmekteyiz.Yetkiliolmamasınarağmen her alandaetkinveetkilibirsendikadır.Kamuçalışanlarıarasındahuzurunveverimliliğinolmasıiçinatama, nakilvegörevdeyükselmedekamuçalışanlarınınliyakat, ehliyet, bilgi, beceriveadaletanlayışıiçerisindeistihdamedilmesigereklidir.

 

‘SİYASİ VE İDARİ BASKI’

Hakedençalışanınhakettiğiyere, kendihakkıylagelebileceğibirsisteminoluşmasımutlakasağlanmalıdır. İkiüyefazlaolsundiyeinsani, vicdaniveahlakihiçbirdeğertanımadansendikacılıkyapanlar hem sendikalharekete hem de hakaramamücadelesineihanetetmektedir.Siyasiveyaidaribaskıyaparaksendikacılıkyaptıklarınızannedenler, şunuunutmasınlarkivebaldenvekulhakkındankurtulamayacak.Böylebiranlayışıaslaveaslakabuledemeyiz. Özellikle de DiyanetveVakıfhizmetlerikolundafaaliyetgösterensendikalar;ahlaklı, vicdanlıveörnekbirsendikalçalışmayapmaklamükelleftir.TürkDiyanetVakıf-Senolarakkurulduğumuzgündenitibarenbuanlayışiçerisindefaaliyetlerimiziyürütmekteyizvebuilkelerdenaslatavizvermedenmücadelemizdevamedecektir.

 

‘ADALET VE LİYAKAT OLMALI’

Kamugörevlilerininçalışırkeneldeettiğiücretileemekliolduğuzamanalacağımaaşarasındakiuçurumukapatma, özellikleemeklikamugörevlileriniyoksulluksınırındayaşamaktankurtarmaamacındayız. Memurmaaşınıoluşturanbütünkalemler, emeklikeseneğinedâhiledilerekyaşananmağduriyetleringiderilmesi, her çalışanınelinegeçenücretileorantılıemeklimaaşıalmasınınsağlanmasıgerekmektedir.Kamukurumvekuruluşlarındaçalışmabarışının, birlik, dayanışmaveverimlilikartışınınsağlanmasıiçin en temelgereklilik;tarafsızlıkveliyakatilkelerindenvazgeçilmedenhakedenmemurunhakettiğigörevegelmesidir. Mülakatlardaadaletveliyakatanlayışıyerinebaşkaşeylerindevreyegirmesiaslakabuledilemez.

 

‘AYRIŞTIRMA KABUL EDİLEMEZ’

Kamugörevlilerininbizdenolmayangibiifadelerleayrıştırılmasının, sendikaüyeliğinegöredeğerlemeyapılmasının son bulmasıelzemdir.Kamudabirtakımsiyasiçevrelereyakınolmak, çalışanıneğitimdüzeyi, performansıvekişiliğininönünegeçmemelidir.Kamukurumvekuruluşlarınınidarelerinintarafsızlığınınsağlanmasınınadilbirsınavveatamasistemiileçağdaşbiryönetimanlayışınınoluşturulmasındangeçtiğibilinmelidir.Özellikleyöneticiatamalarındayazılısınavadayalıadil, şeffafvetarafsızbirsistemoluşturulmalıdır.Taraflıdeğerlendirmelereaçıkmülakatsınavıuygulamasındanbir an öncevazgeçilmelidir.Kişilereveyakuruluşlaradeğil, sadecevesadeceBüyükTürkDevletinevemilletinesadakataranmalıdır.

 

‘4/B PERSONELİ KADROYA GEÇİRİLMELİ’

Kamudaişgüvencesinizayıflatan, her türlübaskıveistismaraaçıkbiryapıarzeden 4/B sözleşmeli, vekil imam-hatip, müezzin-kayyımvefahriKur’ankursuöğreticilerigibigüvencesizistihdammodelininkaldırılarakisteyenpersonelinkadroyageçirilmesisağlanmalıdır. Son Kanundeğişikliğiylesözleşmelipersonelarasından 4+2 sürelerinin 3+1 olarakdeğiştirilmesibirkazanımolsa da sorunuköktençözecekbiruygulamaolmamıştır.ÖzellikleDiyanetİşleriBaşkanlığında; 2018 öncesivesonrasıolarak 4/B çalışanlararasında bile ayrımcılıkyapılmıştır.Hakvesorumluluklardaeşitlik, ailebirliğininsağlanmasıveadaletinbirgereğiolarakistisnasıztüm 4/B sözleşmelipersonelinkadroyageçirilmesigeciktirilmedensağlanmalıdır.Bu bütçeyeekbirkülfet de getirmeyecektir.

 

‘HERKES HAK ETTİĞİNİ ALMALI’

KamudaliyakatilkesininbirgereğiolarakYardımcıHizmetlerSınıfınadahilpersonelGenelİdariHizmetlerSınıfınageçirilmeli, buyollakamugörevlilerimizarasındaoluşanadaletsizliklergiderilmelidir.Herkesineğitimseviyesiningerektirdiğikadroderecesineyükselmesisağlanmalıdır.Ülkemizinekonomikimkânlarının, siyasivepolitikgelişmelerinvememurumuzuniçindebulunduğudurumunfarkındayız.Ancaktoplumunbelirlikesimlerinevergi, prim vecezaaflarıilekamualacaklarındanvazgeçilirkenkamuçalışanlarının da ekonomiksorunlarınıçözecekdüzeydebirartışyapmazorunluluğubulunmaktadır.DiyanetveVakıflarçalışanlarımızın; lojman, MeslekiBilgilerSeviyeTespitSınavı, yerdeğişikliği, izinişlemleri, engelliçalışanlarımızınproblemleri, karşılaştıklarıbaskıvemobinggibi her türlüişveişlemlerleilgilikonulardasendikamız;üreten, yolgösterenvehakettiğinialanbiranlayışlavargücüyleçalışmaktadır.

 

‘İŞİ EHLİNE VERMELİYİZ’

Toplumaönderlikveöncülükyapan, YüceDinimizİslam’ıanlatan, öğretenveörnekolanDiyanetçalışanlarımızönemligörevyapmaktadır. Bu görevlilerimiziçalışmahayatındakarşılaştıklarıişleriyleilgiliolaraksiyasetçilerin, sendikalarınveyasözdehatırlıkişilerinkapısınagöndermekaslaveaslakabuledilemez. Bununönünegeçmekbaştakurumyöneticilerininasligörevidir.Hakaramaiçinkurulansendikalar da bunadestekolmalıdırlar.İnsanonurunayakışmayandavranışolanbizimsendikayaüyeolursanişinoluranlayışındanvazgeçilmelidir.Çözümbellidirve her zamanifadeettiğimizgibiliyakat, ehliyet, hakedeninhakkınıteslimveYüceAllah’ınemrettiğigibi ‘İşiehlinevermekveadaletlehükmedebilmektir.

 

‘BARAJ KONUSU MAĞDURİYET OLUŞTURUR’

Sendikakanunundakideğişiklikleişkolundaçalışanların 15 Mayıs 2022 tarihindeyüzde2’sini geçensendikaüyelerine; 2119 göstergekarşılığıödenentoplusözleşmeprimi 823,40 TL, yüzde2’nin altındakalansendikalaraüyelerineise 750 göstergekarşılığı 299,04TL olarakbelirlenmiştir. Bununiçerisine +yüzde 15’lik zamdahildeğil. Bu zamoranı da dahiledildiğinde 2119 Göstergekarşılığıolarak 946,91TL, 750 Göstergekarşılığıolarakise 322 TL ödenecek. ÜyelerOcak-Nisan aylarıarasındabunualacak.Yüzde 2 barajınınaltındakalansendikalarise her ikidönemde de yaklaşık 600 TL eksikalacak.Sendikalarınamacıüyelerininhakvemenfaatlerinikorumaktır.Bu barajınaltındakalansendikalar, üyelerininhakvemenfaatlerinikoruyamamışolacak.DiyanetveVakıflarçalışanlarınınonurlu, mutlu, üretkenvehuzurluçalışmaortamlarınıntesisiiçinahlaklıbirsendikalanlayışlamücadelemizeyılmadandevamedeceğiz.

Ä°lgili Makaleler