Siyaset

Artut, Dilovası’nda çalmadık kapı bırakmıyor

Kursiyerlerle sohbet eden Artut, Dilovası’nı karış karış gezerek vatandaşlarla kucaklaştı.

Artut, Dilovası’nda çalmadık kapı bırakmıyor

AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Gülay Artut, Dilovası’nda KOMEK’i ziyaret ederek el emeği ürünler üreten kursiyerlerle bir araya geldi. Kursiyerlerle sohbet eden Artut, Dilovası’nı karış karış gezerek vatandaşlarla kucaklaştı.

Artut, Dilovası’nda çalmadık kapı bırakmıyor
Artut, Dilovası’nda çalmadık kapı bırakmıyor

AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Gülay Artut, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri çalışmalarını Dilovası ilçesinde sürdürdü. AK Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ve teşkilat yöneticileriyle Dilovası’nda çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayan Artut, Dilovası’nda yaşayan vatandaşların büyük desteği ile karşılandı. Dilovası’nda hanelere konuk olan Milletvekili Adayı Gülay Artut, KOMEK’i ziyaret ederek kursiyer kadınlarla sohbet ederek, kadınların ürettiği el emeği ürünleri inceledi.

Artut, Dilovası’nda çalmadık kapı bırakmıyor
Artut, Dilovası’nda çalmadık kapı bırakmıyor

“HER ALANDA KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ”

AK Parti’nin kadınlara ayrı bir değer verdiğini ve her alanda kadınlara destek olduğunu ifade eden Milletvekili Adayı Gülay Artut, “Kadınların işgücüne katılımını yüzde 40’ın üzerine çıkaracak, istihdam oranını yüzde 35’in üzerine yükselteceğiz. Kadınların çalışma hayatına girişini kolaylaştıracak ve kadın istihdamını teşvik edecek düzenlemeler yoluyla esnek çalışma olanaklarını artıracak, kadın kooperatiflerini güçlendirecek, çocuk bakım hizmetleri ve ihtiyaca göre belirlenmiş mesleki eğitim programları hayata geçireceğiz. Kadın girişimciliğinin artırılması konusunda kadınların finansman kaynaklarına erişimini artıracağız.2002 Genel Seçimlerinde TBMM’deki kadın milletvekili sayısı 24, kadın temsil oranı yüzde 4,4 iken; 2018 Genel Seçimlerinde bu sayı 104’e, temsil oranı ise yüzde 17,45’e yükselmiştir. TBMM bünyesinde Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun kurulmasına öncülük ederek etkili bir şekilde çalışmasını sağladık.Her alanda ve düzeyde kadın temsilini artıracak, kadınların karar alma mekanizmalarına aktif katılımını teşvik edeceğiz.AK Parti Kocaeli listelerinde şuanda 4 kadın adayımız var.AK Parti her zaman kadınlara ayrı bir değer vermiştir. İnşallah 14 Mayıs’tan sonra Türkiye Yüzyılı’nı da kadınlar ile birlikte inşa edeceğiz” dedi.

19

20

21

İlgili Makaleler