Gündem

Bakan Özer, Valiliğimizi Ziyaret Etti

Bakan Özer, Valiliğimizi Ziyaret Etti

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere ilimizi teşrif eden Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer, Vali Seddar Yavuz’u makamında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.

Bakan Özer, Valiliğimizi Ziyaret Etti
Bakan Özer, Valiliğimizi Ziyaret Etti

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mehmet Fatih Leblebici, Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İnşaat Emlak Genel Müdürü Umur Gür ile Bakan Danışmanları; Yılmaz Güney ve Soner Yalçın’ın eşlik ettiği Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer, Valilik binası önünde Vali Seddar Yavuz, Kocaeli Milletvekilleri; İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın,  AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurtve kurum müdürleri tarafından karşılandı.

Bakan Özer, Valiliğimizi Ziyaret Etti
Bakan Özer, Valiliğimizi Ziyaret Etti

 

Valilik ziyaretinde ilk olarak Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer burada yaptığı açıklamalarında; Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Kaymakamlarımız, İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlerimizle birlikte çok kapsamlı bir değerlendirme yapıp inşallah Kocaeli’ye vereceğimiz müjdeleri sizlerle paylaşacağız. Son 2 haftadır okullarımızın bünyesinde bulunan kantinlerin kira artışı ile ilgili, kantinlerdeki ürünlerin satışları ile ilgili ciddi şikayetler almaya başlamıştık. Hem velilerden, hem de Esnaf ve Sanatkarlar odasından şikayetler geliyordu. Kapsamlı bir şekilde tüm Türkiye’deki okul kantinlerimizin kira artışlarını incelemeye başladık. En son Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Bendevi Palandöken ile kapsamlı bir şekilde değerlendirme yaptık. Bugün Maliye Bakanımızla da bir görüşme gerçekleştirdim. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, okul yöneticilerimizin ve okula giden velilerimizin okulların içerisindeki kantinlerden sağlıklı ve makul fiyatlardan faydalanabilmeleri için 2022-2023 Eğitim öğretim Yılı boyunca kantinlerdeki kira artışını %25 artışla sabitleme kararı aldık. İnşallah bugün gerekli yazışmaları da tamamlayıp tüm velilerimizi bilgilendireceğiz ve okul kantinlerindeki kira artışlarını bu şekilde sabitlemiş olacağız. Amacımız; öğrencilerimizin, gençlerimizin, çocuklarımızın, yavrularımızın çok sağlıklı bir şekilde bu hizmetten faydalanabilmeleri ve çok makul bir fiyatla faydalanabilmeleri. Bu kira indirimi sağladıktan sonra kantinlerdeki ürünlerdeki indirimleri de tüm okul yöneticilerimiz bizzat takip edecekler. Amacımız kantin işletmecilerini mağdur etmeden en önemlisi o hizmetten yararlanan öğrenci ve öğretmenlerimizin makul ve sağlıklı ürünlerle buluşmalarını sağlamaktır. Aldığımız bu kararın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diyen sayın Bakanımız daha sonra makama geçti.

Bakan Özer, Valiliğimizi Ziyaret Etti
Bakan Özer, Valiliğimizi Ziyaret Etti

Makamda gerçekleştirilen ziyarette Vali Seddar Yavuz, Bakan Özer’e ilimizdeki çalışmalar hakkında bilgi sunumunda bulunup, ziyaretlerinden duydukları onuru belirterek şükranlarını arz etti.

 

19

 

20

 

21

 

İlgili Makaleler