Diplomasi

Barbados Başbakanı Mottley: “Çin, dünya ekonomisinin büyümesine sürekli güç katıyor”

Barbados Başbakanı Mia Amor Mottley, Çin’e kısa süre önce yaptığı ziyaret esnasında Çin Medya Grubu’na verdiği özel röportajda, Çin’in dünya ekonomisinin büyümesine sürekli güç kattığını söyledi.

Çin’i 15 yıl önce de ziyaret ettiğine işaret eden Mottley, bu ziyaretinde başkent Beijing’deki büyük değişime şahit olduğunu kaydetti.

Mottley, “Kuşkusuz Çin, dünya ekonomisinin büyümesine sürekli güç katıyor. Sıkıntılı bir dönem yaşadık. Şimdi tekrar büyüme eğilimi görüyoruz, bu yüzden geleceği umutla bekliyoruz. Çin ve Çin’le ticaret yapan ülkelerin bu büyüme fırsatını paylaşabilmesini temenni ediyoruz.” diye konuştu.

Çin’in Kuşak ve Yol inisiyatifini de değerlendiren Mottley, “Kuşak ve Yol’un inşasına katılmaya devam edeceğiz. İnisiyatifin içerdiği bilgeliği takdirle değerlendiriyoruz. Daha önce Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile görüştüğümde Kuşak ve Yol inisiyatifinin dünya ülkeleri arasındaki bağlanırlığı hızlandırırken yeni fırsatlar yaratacağını belirtmiştim. Yapacağımız iş birliğiyle dünyanın daha güzelleşeceğine inanıyorum." dedi.

Çin’den kredi aldıkları için eleştirilmelerine karşı çıkan Barbados Başbakanı Mottley, "Barbados'un bağımsızlığa kavuşmasından bu yana Çin her zaman bizim ortağımız oldu. 1977 yılında Çin’le diplomatik ilişki kurduk. Küba ile de diplomatik ilişkiye sahibiz, Venezuela’yı da açıkça destekliyoruz. Bu bizim yaşam tarzımız. Dostlar arıyoruz ve herhangi bir ülkenin parçası değiliz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler