Gündem

Başiskele’de Bizim Gençlerin Sesini Duyun

Başiskele’de Bizim Gençlerin Sesini Duyun

 

Millet İttifakı İlçe Başkanları: Başiskele’de Bizim Gençlerin Sesini Duyun

 

Millet İttifakı geçtiğimiz haftalarda yaptığı 3 ayrı etkinlikle Kocaeli Üniversitesi Kullar MYO da öğrenim gören yüzlerce öğrenci ile buluştu.

Başiskele’de Bizim Gençlerin Sesini Duyun.
Başiskele’de Bizim Gençlerin Sesini Duyun.

CHP İlçe Başkanı Av. Anıl ACURMAN ve İyi Parti Başiskele İlçe Başkanı Ayşe RÜZGAR, öğrencilerle günler süren paylaşımlarının ardından dinledikleri sorunları ortak bir basın açıklaması ile vatandaşlarla paylaştı, belediye yönetimi ve iktidardan sorunların derhal çözülmesini istedi:

 

19

“ Ülkemizde milyonlarca Z kuşağı mensubu genç kardeşimiz karartılmaya çalışılan geleceklerine dair korudukları umutlarıyla mücadele etmekte, aydınlık Türkiye’nin yarınları olmak adına üniversite eğitimlerine sarılmaktalar.

20

 

21

İlçemizde de ailelerinin kıt kanaat kazanıp gönderdikleri desteklerle öğrenimlerini sürdürmeye çalışan yüzlerce genç kardeşimiz bulunmakta. Bu genç kardeşlerimiz ne yazık ki layık oldukları koşullarda okuyamıyor, yaşayamıyor.

 

Onlara sorduk, onları dinledik, belki de ilk kez ne istediklerini dinleyen birileri çıktığında,

 

Kıt kanaat geçindiklerini, aldıkları haftalıkları yetiremediklerini söyleyen, bırakın sporu-kültürü-sanatı, ders çalışırken içtikleri çayı dahi erişilmesi zor gören genç kardeşlerimizin ülkeyi ekonomik buhrana sürükleyen iktidar partisine mesajları bununla sınırlı değildi.

 

Gençlere ad takmakta mahir olan Ak Parti belediyesi her biri bizim olan, bu toplumun yarını “bizim gençlerin” sesini duymuyorsa da duyuralım:

 

Bizim gençler yürümek zorunda kaldıkları karanlık sokaklarda korkuyorlar, ulaşamama ağıyla meşhur ilçede bizim gençler nitelikli ve ucuz bir markete erişmek hatta basit bir kırtasiye  alışverişi yapmak için bile saatlerce yürüyorlar,  bizim gençler kahvehane ortamında değil kendilerine yakışır bir sosyal alanda zaman geçirmek istiyorlar, ilçelerinde gerçekten onlara hitap eden ve erişebilecekleri aktiviteler istiyorlar, biraz da olsa gülebilmek, özgürce kendilerini ifade edebilmek istiyorlar.

 

Kısaca bizim gençler yalnızca özgürce ve insan gibi yaşamak, öğrenim görmek istiyorlar.

 

Yandaş vakıflarını büyütürken, aydın Türk gençliğine bu imkanları çok gören iktidar derhal bizim gençlerimize hak ettikleri ortamı sağlamalıdır.

 

Malum geliyor gelmekte olan çok zamanları kalmadı acele etsinler, bu çocukların sorunlarını onlar çözmez ise merak etmesinler biz, birlikte ve birlikle çözeceğiz”

İlgili Makaleler