Türkiye

Belediye başkanlarından 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 30 Ağustos'u kutladığı mesajında şunları söyledi:

"26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de büyük bir zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 101 yılını bir kez daha gururla kutlarken, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Kurtuluş Savaşımızda, öncesinde ve bugüne kadar cennet vatanımız uğruna canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan açıklamasında, "Vatanımızın birliği ve Milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı Zaferin 101 yıldönümünde, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Büyük Zafer’in 101 yılı münasebetiyle milletimizin Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mesajında şunları kaydetti:

"Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizi daha yüksek hedeflere taşımaya ve 30 Ağustos’un hürriyet ve mücadele ruhunu daima yaşatmaya kararlıyız. Gelecek nesillere, tam bağımsızlık ve vatan sevgisi gibi en değerli mirasları bırakmak için var gücümüzle çaba gösteriyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; vatanımız ve bağımsızlığımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Mekânları cennet, ruhları şad olsun. Aziz milletimizin ve tüm hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.”

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler