Kültür

   BELSA’DA YAZAR VE OKUR BULUŞMALARI

Belsa Plaza'da bulunan Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi’nde yazar - okur buluşmaları düzenleyerek gençleri yazarlığa özendirmeye amaçlıyor.

   BELSA’DA YAZAR VE OKUR BULUŞMALARI – I

Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği (KMKB), Belsa Plaza’da bulunan Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi’nde yazar – okur buluşmaları düzenleyerek gençleri yazarlığa özendirmeye amaçlıyor. ‘Bir, sıfırdan büyüktür’ ilkesi ile üye derneklerinin konferans salonlarında düzenledikleri söyleşileri kütüphanelere taşımayı amaçladıklarını söyleyen KMKB Başkanı Yücel Alpay Demir, “Bundan sonra her ay en az bir şair ve yazarımızı BELSA’da bulunan Leyla Atakan Şehir Kütüphanesinde misafir edeceğiz. Etkinliklerimize kütüphaneye gelen gençlerden bir tanesi bile katılsa; okuduklarını, öğrendiklerini, bilgisini ve duygularını yazmaya, kalıcı bir eser bırakmaya özendirirsek bunu kazanç olarak göreceğiz” dedi.

Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği’nin öncülüğünde şehrimizde faaliyet gösteren Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği (KOŞYAD) ile Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği’nin (BAYŞAD) desteğiyle başlayan okur – yazar söyleşilerinin ilk konuğu şehrimizin tanınmış şair ve yazarlarından Zeynep Arkan oldu. Zeynep Arkan konuşmasında, şiir ve hakikat ilişkisine değinerek insanın kendi hakikatini bulması adına şiirin en saf tecrübelerden biri olduğundan bahsetti.

“Neden yazarız?” sorusunun cevabını arayan Arkan,  yazar ve şairliğin varoluşsal, psikolojik ve bireysel kökenlerine örnek olarak Jack London’ın Martin Eden karakterini, Halid Ziya Uşaklıgil’in Mai ve Siyah romanındaki Ahmet Cemil’i, Ahmed Yesevi’nin hâl ehli olarak eserlerini, toplumun kodlarını oluşturan “şiir yazmadığı halde şiir gibi yaşayan” kişiliklerin işaret ettiği noktayı açıkladı. Hayatımızın dönüm noktası ve dönüştürücü gücü olan aşk, ayrılık ve ölüm gibi temaların edebiyat üretimindeki etkisini aktaran Zeynep Arkan, şair ve yazarların kendisi olma mücadelesini sürdüren, değeri maddiyatla ölçülemeyecek kıymette, önemli ve kalıcı eserler bırakan şahsiyetler olduğunu söyledi.

KOŞYAD başkanı Taylan Katak, BAYŞAD temsilcisi Mustafa Söğüt, İzmit Belediye Başkan Danışmanı gazeteci Cem Şakoğlu, Hürriyetçi Eğitim Sen şube başkanı Adem Ellialtıoğlu, Diyanet Birlik Sen şube başkanı Numan Uysal, Halk Kürsüleri başkanı Ramazan Sevinç, Selçuklu Düşünce Kulübü temsilcisi Süleyman Pekin, Mavi Gök Yayınları sahibi Yavuz Selim Birtane, Kitap Keyfim sahibi Şerafettin Ergül, Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği başkanı Adem Yaman,  Hürriyetçi Eğitim Sen Derince temsilcisi Cem Çatalkaya, Sağlık – İş Sendikası KOÜ temsilcisi Mustafa Çalım ve ünlü yazar-düşünür Kenan Göçer ile kadın ve genç  şair – yazarların ilgi gösterdiği buluşmalar her ayın ikinci cumartesi günü düzenli olarak devam edecek.

19

20

21

İlgili Makaleler