Kültür

Bir musiki hazinesi…

Bir musiki hazinesi…

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin “Bir musiki hazinesi Amir Ateş’e saygı” programı düzenleyeceğini öğrenince hemen gitmek için hazırlıklarımı yaptım.

Değirmendere’deki benim gibi emekli arkadaşlarımla birlikte hareket ettik. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’ne gittik.

Kongre Merkezi’ne daha önce parti genel kurulları, konferanslar ve Kitap Fuarı için birkaç kez gitmiştim. Ama bu sefer ilk olarak konser izleyecektim.

Binanın gerçekten tartışmasız güzel ve kullanışlı, hiç tartışmasız kabul etmek gerek.

Ama ilk kez konserde izledim ki salonun akustiği de harika. Konserlerde bulunulan binaların akustik özellikleri önemlidir. Birçok yerde birçok konser izledim. Böyle akustik özellikleri olan salonda konser izlemenin zevki başka oluyor.

Gecenin onur konuğu Kandıralı Amir Ateş salona girince tüm izleyenler ayakta alkışladık kendisini ön sıradaki yerine oturuncaya kadar. Program Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın açılış konuşması ile başladı.

19

Konserden önce Amir Ateş’in hayatından kesitlerin ve onu tanıyanların konuşmaları ve hatıralarını anlattıkları görselleri izledik.

20

Daha sonra yazar, sinema ve dizi oyuncusuBahadır Yenişehirlioğlu’nun güzel diksiyonu ve harika Türkçesi ile yaptığı sunumuyla konser başladı.

21

Mehmet Kemiksiz’in “Mevlit” ve “Canım kurban olsun senin yoluna” eserlerini seslendirmesinden sonra TRT sanatçısı MelihatGülses “Çamlıca rüzgarı” ve “Ben seni unutmak istemedim ki”, opera sanatçısı Hakan Aysev “Bu şarkı benim şarkım” ve “Ben seni unutmak için sevmedim” ve Mine Geçili “Leyla dediler gönlümü açtım sana ben” ve  “Kasrın açılan penceresinden”, İbrahim Suat Erbay “Gönül defterinde borcu olanlar” ve “Kaybolan zaman mekan” şarkılarını seslendirdiler.

En sonunda, gecenin finalinde Amir Ateş sahneye davet edildi. Solistler koro olarak Amir Ateş’i de aralarında alarak “Bir kızıl goncaya benzer dudağın” eserini biz izleyicilerin de katılmasıyla hep birlikte seslendirdiler.

Çok güzel, harika bir konser izledi salonu hıncahınç dolduran müzikseverler.

Bu güzelliklerin yanında birkaç küçük aksaklığı da belirtmek isterim.

Konserin saat 19.00’da başlayacağı duyurulmuştu. Bir saat önce davetliler Kongre Merkezine geldiler. Fuayede ayaküstü sohbetlerle geçen yarım saatin ardından salon giriş kapısının önünde kuyruk oluştu. Kapının önünden başlayan kuyruk döne döne bütün fuayeyi kapladı. Konser başlamasına beş dakika kala salonun kapısı açıldı içeri alındık. Tam yarım saat neden kuyrukta beklediğimizi herkes birbirine sordu ama kimse bir cevap bulamadık. Eğer konserden önce salonda bir etkinlik yapılmış da salon hazırlanıyorsa bunun bir anonsla bekleyenlere duyurulması gerekirdi.

Yukarıda belirttiğim gibi tiyatro oyuncusu Bahadır Yenişihirlioğlu güzel Türkçesi ve harika diksiyonu ile çok güzel sunuculuk yaptı. Ancak bir eksik konusu vardı Yenişehirlioğlu’nun. Şarkı aralarında Amir Ateş’e ait geçmiş anılardan lezzetli anlatımlar yapıp bitiriyor, daha sonra da bir solist çıkıyordu sahneye. Hepimiz bu çıkan solist kim diyorduk. Elimizdeki kitapçıklara bakmak ihtiyacını duyduk. Salondaki herkes telefonlarının ışığında kitapçıkta solistin ismini arıyordu. Halbuki sunucu Yenişehilioğlu solistin adını ve söyleyeceği şarkıyı anons etse daha iyi olacaktı.

Bir aksaklık da gerek konser başlamadan önce, gerekse şarkı aralarında Amir Ateş’i tanıyan kişiler yapılan röportajlar sahnedeki perdeye yansıtıldı. Herkes Amir Ateş hakkındaki fikirlerini söyleyen kişilerin isimleri ekranın en altında yazıyordu ama saz heyeti o yazıyı kapatıyordu. Herkes birbirine konuşan kişinin ismini sordu. Halbuki konuşan kişinin ismi ekranın üst tarafına yazılsa hepimiz görecektik.

Bu küçük aksaklıkların yanında güzel, harika bir konser izledik.

Sonuç olarak, ilimizden çıkıp tüm yurt çapında, hatta dünya çapında bir müzik adamı olan Amir Ateş için düzenlenen “Bir musiki hazinesi Amir Ateş’e saygı” programı güzeldi. Böyle kıymetli insanların değerinin bilinmesi gerektiğini düşünüyorum. Sağlığında onlara vefa borcunun ödenmesi güzel düşünülmüştü ve güzel uygulandı.

Amir Ateş ustaya sağlıklı uzun ömürler ve etkinliğe emeği geçenlere teşekkürler.

 

İlgili Makaleler