Politika

DEVA Partili Ekmen: “Fakirin lahmacunuyla oynamayın”

Sosyal medyada çok konuşulanlar arasına giren yazıya göre, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, pide, lahmacun, börek ve mantı gibi yiyeceklerin hazır harçlarında histolojik muayene ve kanatlı eti aranması için numune alınmamasını istedi.

“Ürünlerin kalitesini bozma, sağlıklı gıdaya erişimi kolaylaştır”

Kurban Bayramı öncesinde Siirt ve Batman’da partisinin teşkilatlarını ziyaret eden Ekmen, karara tepki göstererek, ailelerin ekonomik kriz nedeniyle dışarıda yemeğe çıkamadığını söyledi.

Ekmen, düzenlemenin halk sağlığını da tehdit ettiğini iddia ederek, “Dünyada emsali görülmemiş ekonomik tezlerin bedelini ülkemiz borçlanarak, halkımız da fakirleşerek ödedi. Şimdi de bir şey olmamış gibi faiz artırımına yöneldiler. Enflasyon can yakıyor. Aileler ayda bir kez dışarıda yemek yiyebilme imkanını kaybetti. Lahmacun ve pide fiyatlarını ucuzlaştırmak amacıyla kanatlı hayvan ve sakatat kıymasından da lahmacun pide yapılabileceğini öngören düzenleme doğrudan halk sağlığını tehdit ediyor” açıklamasında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın düzenlemeyi bir an önce geri beklemesini beklediklerini dile getiren Ekmen,  “Devletin ve iktidarın görevi ürünlerin kalitesini bozmak değil, vatandaşın sağlıklı ve kaliteli gıdaya erişimini kolaylaştırmaktır. Fakirin lahmacunuyla oynamayın.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler