Yazılım

Dijital güvene yönelik talep artıyor

Kaspersky bu yıl, tedarik zinciri riskleriyle mücadelede sektörde kıstas oluÅŸturmayı amaçlayan öncü programı Global Åžeffaflık GiriÅŸimi'nin (Global Transparency Initiative – GTI) beÅŸinci yıl dönümüne kutluyor. Üçüncü parti yazılımların kullanımıyla iliÅŸkili risklere yönelik genel tutumun yaygınlaÅŸmasının yanı sıra ÅŸirketlerin ve regülasyon kurumlarının kullandıkları yazılımların ne kadar güvenli olduÄŸunu öÄŸrenmenin önemine baÄŸlı olarak Kaspersky, dünya genelindeki Åžeffaflık Merkezleri ağını büyüterek ve kaynak kodu inceleme seçeneklerini geniÅŸleterek bu giriÅŸimini daha da büyütmeyi planladığını duyurdu.

Kaspersky çözümlerinin güvenilirliÄŸini vurgulamayı ve siber güvenlik sektöründe ÅŸeffaflık standartlarını bir bütün olarak teÅŸvik etmeyi amaçlayan GTI, ÅŸirketin projeye yaptığı toplam 7,9 milyon ABD dolarına karşılık gelen yatırımı eÅŸliÄŸinde geliÅŸiyor ve ölçeÄŸi geniÅŸliyor. GTI bugün verilerin yeniden konumlandırılması, dünya çapında ÅŸeffaflık merkezlerinin açılması, düzenli bağımsız denetimler, güvenlik açığı yönetim programı, eÄŸitim amaçlı siber kapasite geliÅŸtirme programı ve ÅŸeffaflık raporları olmak üzere altı ana ayağı kapsıyor.

GTI'nın ilk eylemlerinden biri, Kaspersky kullanıcılarından alınan siber tehditlere dair verilerin güçlü veri koruması ve tarafsızlığı ile bilinen Ä°sviçre'deki veri merkezlerine taşınması oldu. Bugün Avrupa, Kuzey ve Latin Amerika, Orta DoÄŸu ve Asya-Pasifik bölgesindeki bazı ülkelerdeki Kaspersky kullanıcılarının verileri Zürih'teki iki veri merkezinde depolanıyor ve iÅŸleniyor.

Kaspersky’nin Teknolojiden Sorumlu Tepe Yöneticisi Anton Ivanov, ÅŸunları söylüyor: 

"Kaspersky'de kullanıcıların verilerini koruma konusunu her zaman son derece ciddiyetle ele alıyoruz. MüÅŸterilerimizin bize emanet ettiÄŸi verilerin güvende olduÄŸundan emin olmak için, veri yönetimi uygulamalarımızı önde gelen endüstri standartlarıyla uyumlu hale getiren entegre bir yaklaşım izliyoruz, Bunu doÄŸrulamak için veri depolama ve iÅŸleme için endüstri standartlarına uygun birinci sınıf tesisleri seçtik ve üçüncü taraf denetçileri de davet ettik. Bu bütünsel bakış açısıyla, Kaspersky ürünlerinin kullanıcılarına verilerinin güvenliÄŸi ve gizliliÄŸi konusunda tam bir gönül rahatlığı saÄŸlamayı umuyoruz."

Veri relokasyonunun lansmanıyla birlikte Kaspersky, müÅŸterilerin ve iÅŸ ortaklarının yanı sıra siber güvenlikten sorumlu kamu düzenleyicilerinin kaynak kodlarını inceleyerek ÅŸirketin çözümlerinin bütünlüÄŸünü kontrol edebilecekleri, ayrıca ÅŸirketin iç süreçleri hakkında daha fazla bilgi edinebilecekleri tesisler olan küresel Åžeffaflık Merkezleri ağını oluÅŸturmaya baÅŸladı. Kasım 2018'de Zürih'te açılan ilk Åžeffaflık Merkezi'nden bu yana Kaspersky, Avrupa, Kuzey ve Latin Amerika'nın yanı sıra Asya-Pasifik'te sekiz merkez daha açtı. Kaspersky, bugüne kadar dünya çapındaki Åžeffaflık Merkezlerinde ulusal düzenleyiciler ve dünyanın dört bir yanından iÅŸletmeler de dahil olmak üzere yaklaşık 60 talep sahibine hitaben brifingler düzenledi.

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

Ä°lgili Makaleler